Svenska Spel

Inför matchen mot Skellefteå

Publicerad: 2017-11-12 11:00

Ikväll är det nytt derby i DamEttan när Skellefteå på bortais väntar

Det är omgång sex för Björklövens del när det vankas derby mot Skellefteå igen. I onsdags stod Björklöven som segrare med 2- 1 i derbyt i T3 Center efter mål av Lina Hedlund och Nathalie Romlin.

Björklöven och Modo toppar den haltande tabellen på tio poäng med Skellefteå som trea på sex poäng med en match mindre spelad.

Lina Hedlund var målskytt i derbyt senast och hon toppar skytteligan på åtta poäng (7+1). Therese Järnkrok leder målvaktsligan med mycket starka 95,92 i räddningsprocent.

I Skellefteå är det Emelie Jönsson som är poängbäst på sex poäng (2+4).

Till kvällens match saknar Björklöven Amanda Antfolk, Jennica Haikarainen, Madeleine Sporrstedt och Liv Åkermark. Man har därför lånat in backen Cecilia Holmgren från Örnsköldsvik. Igår presenterades också ett nyförvärv i målvakten Gisela Westman från just Örnsköldsvik.

Björklövens Elin Nilsson, som drabbades av ett matchstraff efter ett slagsmål senast, ser fram mot en ny tuff match ikväll.

- Det är ett tufft motstånd med många duktiga spelare och de är ihopspelade som lag. Jag tycker ändå vi individuellt är bättre men de är mer sammansvetsade och spelar tuff hockey. Det är roligt att möta dem!

Hela intervjun med Nilsson hittar du här.

 

 Nedsläpp klockan 18.00 ikväll.

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB