Svenska Spel

IF Björklöven inleder projekt tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet

Publicerad: 2018-06-30 11:00

Projektets syfte är att identifiera hinder för barn och ungdomar att delta i föreningsverksamheten och som leder till att de senare slutar spela ishockey

Projektet som genomförs tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet, kommer att pågå under nästa säsong och ambitionen är att det ska utmynna i en handlingsplan utifrån vilken klubben kan arbeta för att underlätta deltagande i verksamheten. 

Tommy Henriksson, ansvarig för dam-, junior- och ungdomsverksamheten i Björklöven:

 - Vi vet att det finns många hinder som gör att barn och föräldrar väljer att lämna ishockeyn. Ett av dem som vi tyvärr idag inte kan påverka är att all verksamhet är centrerad till områden där det finns ishallar, vilket i Umeå endast är på Noliaområdet och på teg. Detta gör att de flesta har mer eller mindre lång transport till och från träningar och match. Som kontrast till exempelvis fotbollen eller innebandyn där det finns planer och spelmöjligheter i var och varannan hörna av stan, vilket självklar underlättar tillgängligheten och även ökar deltagandet.

 - Däremot så tror vi att det finns andra områden där vi som förening kan göra skillnad för att underlätta för barn och föräldrar. Om vi vill skapa ett gediget livslångt intresse till sporten så måste vi som förening också ta vårt ansvar och försöka driva processen i rätt riktning.

 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB