Svenska Spel

Efter match mot Luleå - Tom Heikka

Publicerad: 2017-02-11 19:52

Det blev vinst idag för Björklöven med 8-2 borta mot Luleå. Det var första mötet av två. Löven fick även med sig 40 skott mot 19, och en powerplay på 50%.

- Det var en bra lagkänsla idag. Det var ingen som stack ut särskilt mycket utan det var en kollektiv seger, säger tränare Tom Heikka.

Grattis till vinsten! Det blev stora siffror även idag mot Luleå, vad kan du berätta om matchen?
- Tack! Vi gjorde absolut en godkänd insats och Therese Järnkrok gjorde många fina räddningar. Vi kunde ha vunnit med mer, men det blir svårt att spela ett bra spel när vi är så pass överlägsna, vi blir lite ofokuserade. 

Ni gör första målet efter bara 20 sekunder, sen följer 2-0 och 3-0 efter halva första perioden spelad. Hur viktigt är det att få göra första målet för er?
- Men det är helt såklart en fantastisk bra start. Det är alltid skönt att få göra mål tidigt i matchen. Det visar såklart på bra karaktär men för oss är det inte avgörande för resten av matchen.

Ni får ett mål emot er i boxplay, hur upplevde du att försvarsspelet fungerade idag?
- Det var helt okej, förutom vid målen där gör vi onödiga missar. Det är något vi är medvetna om och som vi jobbar på.

Vad tar ni med er till matchen imorgon? Kommer det ske några förändringar i truppen?
- Till imorgon kommer vi byta målvakt, Hanna Olofsson kommer att stå. Det var bestämt sedan tidigare. I övrigt avvaktar vi med resten av laguppställningen till imorgon. Angående spelet, måste vi bli bättre på att hjälpa varandra, ge bättre understöd samt försöka äga mer puck.

 
Jenny Kejerhag
[email protected]
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB