Svenska Spel

En poäng för J18 mot Timrå

Publicerad: 2017-02-16 23:00

Björklövens J18 mötte Timrå på bortaplan ikväll och fick med sig en poäng hem till Umeå. 

Matchen mot Timrå innehöll en händelserik första period där det blev hela sex mål. Tyvärr för Björklövens del var det Timrå som gjorde fyra av målen och ledde med 4-2 inför den andra perioden. Den andra perioden blev mållös och i den tredje stod Björklöven för en fin upphämtning som gjorde att matchen gick till förlängning då Mattias Fahlesson gjorde 4-4 med en sekund kvar av perioden. 

I förlängningen avgjorde sen Timrå i numerärt överläge och matchen slutade 5-4.

Vi tog oss ett snack med J18-tränaren Joakim Engström efter matchen.

Hur ser du på er insats i den här matchen?

 - Jag tycker att vi gör en ganska bra första period även om vi skjuter på tok för lite. Tycker att vi sätter oss själva i en dålig sits då vi tar lite för god tid på oss i uppspelen.  Vi stirrar även för mycket puck och sorterar lite väl dåligt då Timrå anfaller. Vi har fått ett väldigt bra boxplay och om jag inte mins fel så tror jag vi gör två mål i den spelformen. Jag vill inte ta i från Timrå något för de är bra, men vi låter de göra mål lite väl enkelt.

 - Andra perioden är jag inte nöjd med, killarna spelar omständigt i försvarzon och Timrå har ett rejält grepp om matchen. Det är ett fåtal individer som får godkänt.

  - Inför tredje perioden är det Daniel Forsberg och Emil Norberg som peppar  igång grabbarna. Vi pratar om att vi ska våga och att vi vill spela mer fysiskt, fullfölja tacklingar och ta pucken till målet. När Timrå drar på sig en utvisning i slutminuterna får vi chansen att spela utan målvakt och de som fick chansen tog den verkligen. Daniel Forsberg är helt briljant och är inblandad i allt känns det som.

Kvitteringsmålet kom med en sekund kvar av tredje perioden. Hur var känslan inför förlängningen?

 - Inför förlängningen så känns det som att vi har en positiv energi och att vi kommer att ta den här matchen. Vi drar dock på oss en utvisning som känns väldigt tveksam som visar sig bli avgörande. Jag är nöjd med resultatet men prestationen kan bli bättre.

Vill du ge någon eller några spelare extra beröm i matchen förutom de du nämnt tidigare?

 - Andre Pettersson gör en kanonmatch överlag, men visar att han är en jätte i försvaret. Spelar enkelt och rejält, kanske inte är teknikern men skänker lugn och stabilitet i försvaret, känns som att han hittat sin roll även om han har offensiva kvalitéer också. 

 - Sedan måste man nämna Rocky Persson som är född -02 och gör en kanonmatch och assisterar till vårt första mål. Rocky är en skridskostark forward som jobbar hårt över hela banan.

 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB