Svenska Spel

Dam: Björklövens säsong är över

Publicerad: 2018-03-12 21:46

Björklöven förlorade matchen mot Modo på straffar och därmed är säsongen slut för laget som kämpade länge och tappert. 

Allt hängde på kvällens match. För att ta sig vidare var Björklöven tvungna att slå Modo eller spela oavgjort och vinna på förlängning. Björklöven och Modo hade inför kvällens möte stött ihop fem gångar. Tre har spelats hemma i A3 arena och resulterat i vinst för hemmalaget. De två matcherna som spelades i Örnsköldsvik har Modo vunnit. Därmed talade statistiken för en vinst för Modo.

Björklöven kom till Fjällräven Center med samma lag som matchat mot Luleå i förra helgens dubbelmöte. Matcherna vann Björklöven med 14 – 2 respektive 10 – 0. Modo ställde upp med sitt vanliga lag förutom ett gäng spelare nedplockade från SDHL.

Björklöven inledde matchen piggt med att sätta de tre första skotten mot mål inom loppet av 50 sekunder. För Modos del skulle det dröja fem minuter in i matchen innan första skottet kom, det var dock inget som blev farligt. Löven spelade bra i försvarat och även om Modo försökte skjuta så stod det alltid minst en spelare i vägen och täckte skotten som kom.

Tränare Peter Lundström hade inför matchen pratar om Modos tighta försvarsspel och visst spelade de tight men inte felfritt och det gick för Björklöven att bryta sig igenom, dock utan att få något mål med sig. Första perioden har ett högt tempo där båda lagen har det tufft i anfallszon. Första perioden slutade mållös men skotten vann Björklöven med 12 – 8.

Björklöven inledde andra perioden med att låsa fast Modo i deras egen zon. Löven letade och letade skott möjligheter vilket tillslut gjorde att Modo blev frustrerade och drog på sin en utvisning. Men powerplayet började rörigt och Löven kom aldrig riktigt till någon målchans alls utan Modo dödade den utvisningen bra.

Efter 11.52 gör Modo första målet i matchen efter dåligt jobb hem av Löven. Modo kommer med tre spelare mot en och målet görs av nummer 29, Ellen Lövgren, på pass från Celine Tedenby. Björklöven får kort därefter ett powerplay och gör det bra med en hel del skott på mål, dock utan resultat. Andra perioden slutar 1 – 0 till hemmalaget och 10 – 10 i skott.

Modo klev i sista perioden ut med mycket energin och inställningen att Björklöven inte skulle få den där playoff platsen gratis. Löven som fick inleda med ett powerplay efter att Modo i slutet på andra åkt ut för to many player on the ice, lyckades inte skapa särskilt mycket. 5.35 in i sista gör Löven det viktiga kvitteringsmålet genom nummer 14, Elin Nilsson assisterad av nummer 4, Lisa Berglund. I och med målet kommer också energin tillbaka till Löven och de vågar hålla i pucken, passa runt den och sedan när luckor finns gå mot mål. Proppen verkar ha släppt och vid 8.42 in i sista perioden, gör Björklövens nummer 10 Lina Hedlund ett fantastiskt mål när hon dribblar bort sina motspelare och placerar den fint bakom Modos målvakt.

Modo jagade ett kvitteringsmål och fick till slut utdelning i den 13 minuten. Nummer 11 Celine Tedenby som vanligtvis hör hemma i Modos A-lag gör 2 – 2 för hemmalaget. Therese Järnkrok gör en jättefin match med många extraordinära räddningar och är en viktig del i kvällens insats. Björklöven tar timeout med två minuter kvar av matchen men det blir oavgjort och en förlängning väntade. Skotten i sista blir 13 - 8 till Löven. 

Modo skapar i förlängningen en hel del chanser. 1.56 in i förlängningen åker nummer 33 Clara Markeby i Björklöven, ut två minuter för hooking. Björklöven dödar tiden men förlängningen räckte inte utan detta skulle bli ett drama utan dess like. Straffar väntade och Löven skulle börja. Efter att Löven missat tre straffar stod Modo tillslut som vinnare och därmed är säsongen över Björklöven.

 
Jenny Kejerhag
Jenny Kejerhag
[email protected]
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB