Svenska Spel

Löven föll trots tidig ledning

Publicerad: 2017-12-06 21:50

Björklöven tog tidigt ledningen, men ett effektivt Almtuna vände och vann tillsist med 2-4.

Björklöven inledde den första perioden klart bäst och tog också en tidig ledning. En puck från hörnet letade sig fram till Mikko Pukka som tog ett kliv in från blålinjen och dunkade in 1-0 i målvaktens vänstra kryss, med 3.16 på matchuret. Efter målet fortsatte ett energiskt Björklöven att ösa på. Alex Hutchings var oerhört nära att göra 2-0 efter ett fint anfall, men Fröberg räddade. Kort därpå väggspelade Hage och Murphy sig till ett bra läge där den sistnämnde nöp till och Rainersson var nära att hinna dit på returen men Fröberg i Almtunamålet hann precis lägga plockhandsken på pucken. 

När perioden hunnit lite mer än halvvägs blev Austin Farley frispelad. Han lade över pucken på sin backhand, men avslutet gick över.

Bortalaget jobbade sig in alltmer i matchen och kvitteringen skulle också komma, om än slumpmässigt. Jakob Stenqvist passning hoppade över Pukkas klubba, och Oscar Milton i bortalaget kunde hitta in till en helt fristående Viktor Hertzberg framför målet som enkelt styrde in kvitteringen efter 13.06. Något som stod sig till pausvilan. 

Andra perioden började med riktigt tråkiga scener efter att William Quist i bortalaget blivit liggandes på isen efter en tackling som tog illa. Han fick rullas ut på bår men var vid medvetande och våra tankar går till honom och ett snabbt tillfrisknande. 

Björklöven fick chansen i numerärt överläge dryga sju minuter in i mittperioden, men hade svårt att skapa något kontrollerat anfall. Man hann skapa några halvfarliga lägen men Almtuna höll tätt. Istället för ett ledningsmål för hemmalaget så kontrade Almtuna in 1-2 med 10.56 på klockan. Det var en snabb omställning där Ludvig Nilsson frispelades och kunde lägga in pucken under en Werner i sidledsförflyttning. Björklöven fortsatte att lägga puckar på mål och skapade situationer framför bortamålet men utan att kunna kvittera. 

I den tredje perioden var det ett hemmalag som tryckte på framåt och ett bortalag som spelade säkert och slog ifrån sig. Björklöven var fast beslutna att inte ge upp matchen lätt och var vid ett par tillfällen riktigt nära att kvittera. Hutchings fick ett jätteläge efter ett fint anfall när han blev helt ren på bortre stolpen, men pucken gled under Fröberg och utanför. Ett par minuter senare sköt Jacob Andersson direkt på en tekning, pucken studsade på en Almtunaklubba och rakt upp i ribban, men inte i mål. 

Istället kontrade Almtuna in 1-3 genom Albin Carlsson mitt i Lövenpressen. 15.12 stod klockan på. Det dröjde dock inte länge, 28 sekunder snarare, innan hoppet tändes igen när Fredric Andersson slog in sin egen retur till 2-3. Björklöven gick sedan för kvitteringen men istället punkterade Almtuna matchen till 2-4 när Fredrik Forsberg fick ett läge. 

 

Nästa match är på lördag, när Björklöven gästar Timrå IK. 

 

 
Johan Marklund
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB