Svenska Spel

Inför matchen mot Leksand

Publicerad: 2017-12-18 12:22

I kväll väntar hemmamatch mot Leksand i T3 Center 

Efter en jämn tillställning i Karlskoga i lördags blev det förlust efter straffar. Björklöven mål under ordinarie tid från Jakob Stenqvist och Simon Backman.

I den senaste hemmamatchen besegrades Oskarshamn med 5-1 och nu väntar alltså Leksand. Ett Leksand som Björklöven mött två gånger tidigare under säsongen. Hemma i T3 Center i omgång två stod Björklöven för en imponerande vändning då 1-3 inför sista perioden vändes till seger 6-3. På bortais var det Leksand som avgick med segern efter straffar.

Austin Farley befäste sin ledning i den interna poängligan med en ny assistpoäng senast. Totalt har det blivit 12 mål och 11 assist för amerikanen. Kedjekamraten Axel Ottosson följer bakom med 22 poäng (7+15).

Björklöven ligger inför kvällens match på åttonde plats med 39 poäng. På hemmaplan har det blivit åtta segrar på 13 matcher och totalt 24 poäng.

Leksand kommer från två raka hemmasegrar där Västervik och Södertälje besegrats. Efter en stark period ligger Leksand två i taballen med 48 poäng. 19 av dessa poäng är inspelade på bortais.

Alex Friesen leder inte bara Leksands poängliga utan även hela HockeyAllsvenskans poängliga (samma poäng som Modos Emil Molin) på 28 poäng (9+19). Johan Porsberger följer med 15 poäng (9+6). På senare tid har centern Matt Carey och backen Anton Öhman anslutit till laget. Tex Williamson och Jonas Arntzen har delat på ansvaret i målet och både ligger strax över 91 i räddningsprocent.

Nedsläpp i kväll klockan 19.00. Biljetter till matchen kan du som vanligt köpa här.

Kan du inte se matchen på plats kan du teckna abonnemang och följa matchen via Cmore. Köp ditt abonnemang här så stödjer du Björklöven.

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB