Svenska Spel

Spelarpresentation - Nils Karlsson

Publicerad: 2017-04-30 14:00

 Vi tog ett snack med juniorbacken Nils Karlsson som är med a-laget och försäsongstränar.

Nils Karlsson är back i Björklöven. Under den senaste säsongen spelade Karlsson i J18-allsvenskan och i J20-elit.

 - Jag spelade mestadels i J20 under säsongen. Jag tycker vi startade säsongen bra men hade en svacka därefter för att sedan avsluta bra. Vi tog oss till slutspelet där vi faller på målskillnad. Det var små marginaler.

Nils fick även chansen att träna med Björklövens a-lag i vid några tillfällen under säsongen. 

 - Alla var schyssta när jag fick vara med och träna så även om det var nervöst så var det kul. Det var Jäger som ringde mig första gången och sa att jag skulle vara med och träna. Först trodde jag han skämtade och det kom nästan som en chock. Det är ju den chansen man ser fram emot. 

Nils började i knattehockeyn i Teg och flyttade över till Björklöven när han var 14-15 år. Han ser sig själv som en defensiv back som är skridskostark men som behöver jobba mer på tekniksidan. 

Om försäsongsträningen som startat upp säger han att det varit jobbigt inledningsvis men samtidigt väldigt kul. 

  -Det är ett riktigt skönt gäng och det gör att det är kul att vara med och träna. Jag känner ju de andra juniorerna bra och det ger en trygghet att ha några man känner sedan tidigare. 

Det kortsiktiga målet är att få vara med någon match med a-laget under kommande säsong och det långsiktiga att kriga på för att kunna leva på hockeyn.

 - Det är jäkligt kul att få vara med och träna och kriga med de äldre så man kan utvecklas mer. Det är bara att köra på och hoppas att man får vara med så mycket som möjligt. 

Om den pågående försäsongen säger Nils att brottningen är ett roligt inslag och han konstaterar också att det finns en a-lagsback som är den tuffaste att möta när det ska brottas.

 - Pavel är tuffast. Man flög ut ganska snabbt när man fick möta honom.  

Nils har ett hockeyintresse och ser de flesta matcher som a-laget spelar.

 - Det är kul att se och man lär sig av att se matcher också. Man tittar kanske lite extra på backarna eftersom man är back själv. 

Nils upplever inga problem att kombinera dubbla träningspass men skolan. 

  -Nä det har fungerat bra tycker jag.

 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB