Svenska Spel

Snack med nyförvärvet Fredric Andersson

Publicerad: 2017-04-07 17:00

I eftermiddags presenterades att Fredric Andersson skrivit på för tre år med Björklöven. Vi tog kontakt med Fredric för att höra hans tankar kring framtiden med Björklöven.

Välkommen till Björklöven!

- Tack, det känns skitkul att komma till Björklöven! 

Hur har du tänkt kring kommande säsong och hur har processen sett ut med Björklöven? 

 - När vi blev klara med Örebro har jag haft lite ledigt i tre veckor. Flyttat ”hem” till Gnesta. Träffat släkt och vänner. För någon vecka sedan ringde agenten och berättade om Björklövens intresse och sedan bjöd de upp mig på en träff i veckan. Jag fick se stan och träningsanläggningen och prata lite. Jag fick ett fint intryck av staden och ledarstaben. Det kändes bra direkt när jag kom dit. Sedan har det gått snabbt och smidigt därefter. Det känns verkligen skitkul. Förra säsongen skrev jag på kontrakt i september/oktober och det är skönare att man är med från start i ett lag. 

Vad var det som lockade med Björklöven?

 - Om man lyssnar på surret som går bland spelare runt om i allsvenskan så är Björklöven ett attraktiv lag att spela i. Bra drag på läktaren – nu såg jag inte matchen men det räckte att se lite highlights från den sista Västeråsmatchen och även när man sett bilder från mötena med Modo. Det känns verkligen att staden är engagerad i hockey. Sedan är det ju ett klassiskt lag som folk vet vilka det är och det är alltid lite extra roligt att spela för sådana lag. Sedan är det givetvis det Fagervall pratar om framåt. Vilken plan man har och det känns peppande att få vara en del av den planen. 

Vad pratade Fagervall om? 

 - Han vill ju såklart som hela staden att Björklöven ska ligga där uppe och kriga. Björklöven ska inte ligga i botten på allsvenskan utan det är ett lag som borde ligga högre upp . Små justeringar ska göras och det kan ta lite tid men med ett långsiktigt tänk som han har så känns det riktigt spännande att få vara med på den resan. 

Det blev ett kontrakt över tre år. Dina tankar kring kontraktslängden? 

 - Fagervall har ju kontrakt över tre år och han vill ha en viss stomme som han kan jobba med under en längre tid. Bara det känns intressant att få vara med från början och se vad vi kan göra av det här. 

Du kom in omgång tre eller fyra i Västervik förra säsongen Berätta om tiden i Västervik?

 - Jag hade ingen koll alls egentligen på Västervik och jag kom från en ganska strulig säsong innan. Jag ville bara spela hockey och när de hörde av sig var det bara att hoppa på. Det rullade på riktigt fint och hela gruppen klickade och det gick även bra för mig personligen. Då blir det ju kul att lira också. 

Du gjorde en hel del poäng i Västervik och det flöt på för er som lag. Hur ser du på dig som spelare? 

 - Jag vill se mig som en spelare som tar mycket ansvar och som gör skillnad. Sedan om det innebär att jag gör mycket poäng eller bidrar på annat sätt det spelar inte så stor roll. Jag vill oavsett sett vara med och bidra till att vi vinner en jäkla massa matcher sedan spelar det inte så stor roll hur. Självklart är det mål som påverkar mest så det gör jag gärna men det brukar komma av sig själv om man är med och bidrar. 

Du ansluter 1 maj till laget. Hur håller du igång fram till dess? 

 - Det kommer säkert något program misstänker jag. Fagervall snickrar väl ihop det just nu. Ha ha. Det är inga problem att hålla igång och jag körde själv hela förra försäsongen så det ska inte vara några problem att göra det en knapp månad. 

Du var upp och kollade på träningsanläggningen på Umeå Performance Center som laget använder? 

 - Jag jäklar vad fint det var! Riktigt proffsig och det måste vara toppklass i Sverige. Det är klart att bra förutsättningar hjälper till när man fattar beslut om framtiden. 

 Vad har du för koll på Umeå och Björklöven? 

 - Jag har faktiskt en barndomskompis som bor i Umeå. Jag har inte hunnit ringa han än så han kanske läser det här först. Annars är nog Pavel den enda jag spelat med när han kom upp som junior i Södertälje. Han kom upp och crosscheckade lite folk i a-laget. Han känner jag igen och han är ju en riktigt skön kille. 

 - Jag har ju även fått spela med två gamla Björklövenrävar; Alexander Hellström under slutet av förra säsongen i Örebro och Daniel Rahimi tidigare i Linköping. Man märker att de som är från Björklöven har stenkoll på vad som händer med laget och hejar på sitt gamla lag. 

Än en gång varmt välkommen till Björklöven Fredric!

 - Tack. Det ska bli skitkul att komma upp och köra igång!

 

 
Henrik Lundh/Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB