Svenska Spel

Ny andretränare till Björklöven

Publicerad: 2017-01-03 09:00

Nu är det äntligen klart med en ny andretränare för Björklövens damlag. Tom heikka är den som kliver in och ska stötta damerna på vägen mot SDHL. Tom är sedan tidigare ett välbekant ansikte inom Björklöven då han tillsammans med Mikael Kassman gör podcasten, Kassman och Heikkas lövenpodcast!

Välkommen Tom och grattis till den nya tjänsten! Hur kommer det sig att du valde att bli andre tränare till damlaget?

⁃ Tack! Jag har alltid haft ett stort hockeyintresse även efter att jag slutade spela själv och har länge känt att jag skulle vilja bli tränare för att fortsätta med hockeyn. Dels för att ägna mig åt min stora passion men även för att jag tror att jag kan bidra med en hel del. När jag nu fick frågan om att kliva in som assisterande tränare i damlaget så behövde jag inte särskilt mycket betänketid.

Vad tror du största utmaningen blir?

⁃ Jag ser hela rollen som tränare som en härlig utmaning men det ska bli oerhört roligt. Jag ser fram emot att få jobba ihop med Maria som är en enormt kompetent och sympatisk person och jag kommer att lära mig mycket av henne samtidigt som jag vill vara med och utveckla laget.

Vad anser du själv är dina främsta styrkor?

⁃ Eftersom tränarrollen är ny för mig så är jag väldigt ödmjuk inför uppgiften men jag tror samtidigt att jag kan bidra mycket med mina kunskaper från yrkeslivet. Jag arbetar med ledarskap och brinner särskilt för främjande av motivation, skapande av målbilder och prestationshöjningar. Dessa områden tror jag har stor betydelse även i idrottens värld och hoppas att jag ska kunna förmedla och hjälpa till med. I övrigt ser jag otroligt mycket hockey överlag och tycker det är särskilt intressant att se alla små detaljer på banan som ger stor effekt i slutändan.

Vad har du för egna mål med uppdraget?

⁃ Mitt egna mål med uppdraget är först och främst att hjälpa varje spelare att bli bättre och att bidra till att laget tar steget upp till SDHL. Jag vill också utveckla mig själv och tillföra så mycket som möjligt till ledarteamet med mina kunskaper och erfarenheter.

Det var huvudtränare för damlaget, Maria Swärdsudd som tipsade om Tom för General Manager Jocke Fagervall, och han kommenterar nyheten så här:  

- Tror Tom kan bidra mycket med feedback och en avlastning samt ett bollplank till Maria. Tom känns som en mycket vetgirig och engagerad människa som genom det kommer att tillföra energi till en redan positiv och bra grupp. 

 
Jenny Kejerhag
[email protected]
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB