Svenska Spel

Inför matchen mot Vita Hästen

Publicerad: 2018-01-03 12:00

Premiärmatch 2018 mot Vita Hästen väntar på onsdagkvällen

För Björklövens del väntar tredje raka bortamatchen på onsdagkvällen när laget tagit sig till Norrköping för match mot Vita Hästen. Efter förlusten borta mot Troja innan jul blev det seger i bortamötet med Modo i Fjällräven Center ”tredjedagjul”. Fredric Andersson sköt matchvinnande 3-2 fyra minuter före slutet och Mattias Granlund satte spiken i kistan med ett elegant solonummer.

Med en match mindre spelad än de flesta övriga lagen i serien ligger Björklöven på den åttonde och sista ”slutspelsplatsen” inför kvällens omgång. Vita Hästen följer på den nionde platsen två poäng bakom Björklöven.

Vita Hästen förlorade senast mot Leksand på bortais med 2-0. I senaste hemmamatchen blev det seger 3-0 mot BIK Karlskoga efter två nya powerplaymål. Totalt har laget gjort hela 34 mål i spel i numerärt överläge med en effektivitet på 32,38%. Vita Hästen har Marcus Eriksson med i den absoluta toppen av HockeyAllsvenskans poängliga med 30 poäng (3+27). 18 av dessa poäng har tillkommit i powerplay. Strax bakom följer Jesper Samuelsson med 29 poäng (6+23) varav 18 poäng i powerplay. Rickard Palmberg har missat några matcher på slutet med en skada. Totalt har det ändå blivit 14 mål (7 mål i powerplay) för Palmberg. August Gunnarsson har också visat upp en imponerande effektivitet i spel i numerärt överläge med hela nio fullträffar.

I Björklöven är det fortsatt duon Austin Farley och Axel Ottosson som leder den interna poängligan. De har gjort 24 poäng var, 12+12 för Farley och 8+16 för Ottosson. Fredric Andersson följer med 23 poäng (12+11). Till kvällens match saknas Andreas Vikström, Alex Hutchings, Cody Murphy och Erik Rainersson med skador och Jonas Emmerdahl som är sjuk. Niklas Pavel är fortsatt avstängd.

Tränaren Joakim Fagervall hoppas laget ska komma tillbaka till sitt tidigare spel igen.

 - Jag hoppas att vi kan bygga vidare från där vi var tidigare. Det vi pratat om nu den senaste tiden är att vara snabbare med puck. Vi har lyckats med det i många matcher men inte i de senaste och det tycker jag att vi ska komma tillbaka till. Vi ska ta initiativ och vara aggressivare i vårt spel.

Om att få några sena återbud säger han följande.

 - Tråkigt att tappa spelare inför matchen men det är skönt att vi har hela forwards i övrigt. Det är synd såklart men så är det i hockeylivet tyvärr.

Nedsläpp i kväll klockan 19.00.

Kan du inte se matchen på plats kan du teckna abonnemang och följa matchen via Cmore. Köp ditt abonnemang här så stödjer du Björklöven.

Passa också på att köpa biljetter till Björklövens nästa hemmamatch som spelas på söndag kl 16.00 då Södertälje gästar A3 Center. Biljetter hittar du här.

 

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB