Svenska Spel

Mirakelvändning av J20

Publicerad: 2017-02-15 08:30

Björklövens J20-lag mötte Vännäs igår i en viktig match i jakten på en plats i slutspelet i J20 Elit. Till slut lyckades man vinna med 5-4.

Björklövens J20-lag jagar en plats i slutspelet i J20 Elit och igår tog man tre viktiga poäng när man besegrade Vännäs med 5-4 på bortaplan. Det avgörande målet gjordes med endast 17 sekunder kvar.

Samuel Lundberg inledde målskyttet för Björkövens men Vännäs kunde relativt snabbt kvittera till 1-1. I numerärt överläge kunde sen Oskar Hägglund göra 2-1. I den andra perioden var det Vännäs som var effektivast och de kunde gå till pausvila med en 3-2 ledning inför tredje perioden.

Björklöven fick ett par lägen i numerärt överläge i den första halvan av tredje perioden men det var Vännäs som kunde utöka sin ledning till 4-2  med en man mindre på isen. Björklöven kunde dock göra 4-3 genom Victor Sundström när man fortfarande var en man mer på isen. När sedan Emil Norberg kom fri med Otto Saxin i Vännäsmålet satte han distinkt kvitteringspucken till 4-4. Matchen såg ut att gå mot förlängning men när Vännäs fick en utvisning emot sig med 50 sekunder kvar drog Björklöven målvakten för att spela 6 mot 4.

Med endast 17 sekunder kvar av matchen var vändningen fullbordad genom Victor Sundström som gjorde sitt andra mål för kvällen i kalabaliken framför mål. Tre viktiga poäng i kampen mot Östersund om en slutspelsplats var bärgade.

För Björklövens del återstår en match av grundserien och den spelas nu på lördag den 18/2 klockan 15.30 borta mot SK Lejon.

 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB