Svenska Spel

Inför matchen mot Göteborg HC

Publicerad: 2017-02-25 11:30

I eftermiddag inleder Björklöven kvalet till SDHL med att möta Göteborg HC på bortaplan. Det blir ingen lätt start för Löven då Göteborg vann alla sina matcher utom en i serien och tog därmed rätt enkelt hem förstaplatsen tillika kvalplatsen. Tränare Maria Swärdsudd säger så här inför matchen.

Vad vet ni om Göteborg? Känns det som ni har koll på laget?

- Det är ett tungt lag att möta, de är väldigt fysiska i sitt spel. Sedan är det alltid svårt att veta hur de står sig jämfört med de andra lagen. De har också gjort en del förstärkningar inför kvalet, men det viktiga här är att vi fokuserar på det vi ska göra.

Vad är absolut viktigast idag när det kommet till spelet? Vad måste funka?

- För oss måste defensiven funka. Vi har mycket att komma med framåt, och vi är väldigt trygga med den delen. Så att få till det defensiva spelet är viktigt, och det är också något som vi har lagt mycket fokus på den sista tiden, så det ska inte vara några problem.

Hur mår truppen efter den långa resan?

- Dem mår bra. Det var bra fart i bussen igår under hela resan, med NHL turnering, kortspel och annat. Det finns helt enkelt en bra känsla i gruppen. Idag är alla pigga och alerta och vi ställer upp med ett fullt lag.

Hur tror du matchen slutar?

- Svårt att säga. Det kommer i alla fall att bli en jämn match. Men även en väldigt fysisk och tuff match. Sedan är det ju första kvalmatchen, något som båda lagen sett mycket framemot.  Vi kommer gå för vinst då vi har en stark grupp!

 
Jenny Kejerhag
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB