Svenska Spel

Inför matchen mot Skellefteå

Publicerad: 2017-11-08 10:45

Ikväll väntar derby i DamEttan när Skellefteå gästar T3 Center

För Björklövens del är det femte matchen i DamEttan som spelas ikväll när Skellefteå står för motståndet. Björklöven har spelat in sju poäng på de fyra första matcherna efter en trepoängare, två tvåpoängare och en förlust (mot just kvällens motståndare Skellefteå på bortais). I den jämna och något haltande tabellen har Modo lika antal poäng som Björklöven och Skellefteå har på sina tre matcher spelat in sex poäng. Skellefteå förlorade senast mot Modo med 4-1.

I det första derbyt för säsongen vände Skellefteå ett underläge 1-0, mål av Lina Hedlund, till seger 2-1 genom två mål från Maria Pettersson. Derbyt spelades inför 649 åskådare.

För Björklövens del har mycket handlat om Lina Hedlund så här långt. Lina har gjort sju poäng (6+1) på de fyra inledande matcherna. Therese Järnkrok har imponerat i målet med 95,81 % i räddningsstatistiken.

Björklövens tränare Peter Lundström tycker att det är två likvärdiga lag som drabbas samman ikväll.

- Vi är två jämna lag. I träningsmatchen hemma mot Skellefteå var vi bättre än dem och i seriematchen senast var de bättre än oss.

Om läget i laget säger Lundström följande.

- Det är bara Amanda Antfolk som är skadad och saknas. Jennica Haikarainen debuterar i laget och även om hon egentligen är forward kommer hon starta som back hos oss. Hon spelade back med Sundsvall i SDHL förra säsongen också.

Hela inför matchen intervjun med Peter Lundström hittar du här.

 

Nedsläpp i T3 Center ikväll klockan 19.00.

 

Biljetter till kvällens match hittar du här. Passa också på att köpa biljetter till herrlagets match på fredag mot Troja. Inför matchen hyllas guldlaget från 1987. Hyllningarna inleds 18.00 och pucken släpps 18.30.

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB