Svenska Spel

Inför matchen mot Timrå

Publicerad: 2017-09-14 11:30

Ikväll är det dags för generalrepetition inför den allsvenska premiären då Timrå gästar T3 Center

 

 

Efter det laddade försäsongsderbyt mot Skellefteå i fredags väntar ikväll den sista träningsmatchen för säsongen när Timrå står för motståndet. Björklöven kommer till mötet med Timrå efter två raka förluster under ordinarie tid. I derbyt mot Skellefteå blev det 4-0 och i avslutningen i SCA-cupen dessförinnan blev det förlust mot just morgondagens motståndare Timrå med hela 5-1. Detta trots en tidig ledning för Björklöven. Ett gissningsvis revanschsuget Björklöven vill hitta tillbaka till vinnarspåret inför premiären i HockeyAllsvenskan om en knapp vecka. Då väntar BIK Karlskoga i klassiska Nobelhallen. 

Björklövens assisterande tränare Jesper Jäger känner av att det snart är dags för premiär efter en lång försäsong av förberedelser.

- Absolut. Det är lite lite mer grinigt, intensivt och att inställningen är att nu jäklar är det dags snart. Riktigt skönt att se som tränare, konstaterade Jäger i sin "inför matchen" intervju.

Hela intervjun med Jäger hittar du här.

Unge Emil Norberg skrev på sitt första a-lagskontrakt inför säsongen och har fått chansen att visa upp sig i träningsmatcherna. I veckan har han fått spela i förstakedjan med Alex Hutchings och Fredric Andersson och så ser det även ut att bli i kvällens match. 

- Jättekul att få lira med dem. Två fantastiska spelare. Jag har kommit in bra i den kedjan och har har även fått spela framför kassen i deras pp-formation, sa Norberg när han intervjuades inför matchen. 

Intervjun med Emil Norberg hittar du här.

Timrå stod som segrare i SCA-cupen efter att man avslutat med 5-1 segrar mot både SHL-nykomlingen Mora och Björklöven. Av bara farten har man även hunnit med att besegra Leksand, som av många tippas i toppen av HockeyAllsvenskan, med 4-1. Mötet med Björklöven är också Timrås generalrepetition och i premiären av HockeyAllsvenskan väntar hemmamatch mot Vita Hästen.

Under veckans träningar har tidigare sjuka Stefan Andersson och Tobias Hage åter funnits på is. På is har även skadade Axel Ottosson varit, dock i röd tröja som ”ej tacklingsbar”.

Björklöven aviserar följande preliminära laguppställning till kvällens match:

 

Adam Werner(Oscar Masiello)

 

Mikko Pukka - Jakob Stenqvist

Simon Backman - Simon Åkerström

Niklas Pavel - Jacob Andersson

Stefan Andersson

 

Emil Norberg – Fredric Andersson – Alex Hutchings

David Lindquist – Tobias Hage -  Nicklas Johansson

Austin Farley – Kim Karlsson – Erik Rainersson

Marcus Jonsson – Andreas Vikström – Mattias Granlund

Filiph Åström

 

Nedsläpp ikväll klockan 19.00.

 

Har ni tänkt skaffa Cmore för att följa Björkövens matcher under säsongen? Använd då gärna denna länk för stödja Björklöven:

https://www.cmore.se/utforska/bjorkloven?utm_source=bjorkloven&utm_medium=affiliate&utm_campaign=klubbar_ha

 

 

 

 
Henrik Lundh/Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB