Svenska Spel

Jäger inför Oskarshamn

Publicerad: 2018-01-26 09:15

Vi kollade läget med Jesper Jäger inför kvällens bortamatch mot Oskarshamn.

Tyvärr förlust senast mot Timrå. Några ord om den insatsen nu nån dag senare?

 - Så här i efterhand tycker jag att vi gör en riktigt bra match. Vi har bra energi och spelar väldigt rakt och enkelt långa stunder av matchen men tyvärr så får vi inte betalt för det. Det gör att det känns tråkigt tillsammans med att då vi gör 1-1, släpper vi in 2-1 15 sekunder senare. Det är en fadd eftersmak och det grumlar lite synen på matchen. Vi var starka sista 20 minuterna och mycket bra första 10 minuterna av den matchen och det ska vi ta med oss. Därför är det viktigt att se tillbaka på de positiva sakerna i matchen.

Ni åkte ner till Oskarshamn redan igår, förra resan till Oskarshamn var allt annat än lyckad eller hur?

 - Nä, det kan lugnt säga. Vi förlorade med 6-1 och det var verkligen ingen höjdare. Nu känner vi oss mer harmoniska och har fler spelare med oss och vi har spelat ihop laget. Vi har också tränat på de sakerna vi inte hade fått grepp på då vi var där senast. Det är ett helt annat go i laget nu och alla vet vad de ska göra därute på isen. Det ska bli väldigt spännande att möta Oskarshamn.

Vad förväntar ni er från Oskarshamn som motståndare?

 - Det är det gamla vanliga när det gäller att komma till Oskarshamn. Det är ett lag som spelar på motståndarnas misstag och stjäl puckar. Det är viktigt för oss att vara strukturerade och konsekventa i spelet med puck. Vi måste göra de där sakerna som gör att alla de andra i femman inte behöver gissa vad som man ska göra ute på isen. Man ska vara raka och enkla i spelet.

Ni har gjort lite ändringar i kedjorna inför kvällens match. Hur har ni resonerat där?

 - Vi ska försöka få tillbaka kemin i kedjorna. Problemet mot Timrå var att vi inte satte puckarna och då är det viktigt att analysera varför puckarna inte gick in. Vi har kollat vad som behöver adderas till vissa kedjor och vi har kommit fram till att vi ska röra lite i kedjorna. Bland annat flyttar vi tillbaka Austin Farley tillsammans David Lindquist och Axel Ottosson. De har gjort mycket poäng tillsammans och passar bra med varandra. Där kan vi få ut lite extra av den kedjan och sen hoppas vi att Erik Rainersson kan trycka in nån puck i sin kedja. Han har ett bra skott och är bra på att hitta luckor.

Både Filip Westerlund och Filip Riska gjorde sina första matcher med Björklöven. Vad säger du om Westerlunds insats till att börja med?

 - Jättebra, han är 18 år gammal och hade varit med oss ett dygn och hade bara tränat en timme med oss. Riktigt bra av honom med de förutsättningarna och han blev bättre och bättre ju längre matchen led. Jag tror att han kommer att bli bättre och bättre för varje match med oss, ska bli jättespännande att se vad han kan göra ikväll mot Oskarshamn.

Filip Riska hade bland annat fin statistik i tekningarna. Vad säger du om hans insats?

 - Det var fantastiskt fina tekningar från Riska, problemet var bara att vi inte var beredda på att han skulle vinna så klockrent. Det kan man klaga
litegrann men det är tryggt och bra att ha ytterligare en riktigt bra tekare i laget. Det är viktigt i alla lägen.

 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB