Svenska Spel

Elin Nilsson inför morgondagens derby

Publicerad: 2017-11-11 18:00

Björklöven och Skellefteå drabbar samman ytterligare en gång den här veckan. Den här gången är det Björklöven som åker upp till Skellefteå för match. Vi pratade med Björklövens lagkapten Elin Nilsson inför derbyt.

2-1 senast mot Skellefteå och ny match imorgon på bortaplan. Hur upplevde du matchen hemma?

- Jag tycker vi spelar bra och följer vår spelidé ganska bra. Vi stoppar Skellefteå bra i mittzon vilket gör att de nästan inte kommer till några anfall. De chanser de har var något skott och nån retur som inte gick till någon spelare så jag tycker vi stoppar Skellefteå bra. Det vi hade lite svårt med var att få ut pucken ur egen zon men det jobbar vi med nu så det hoppas jag blir bättre.

Det blev heta känslor senast och du fick matchstraff. Rivaliteten som finns mellan lagen känner ni av i de här matcherna förstås?

- Ja, det tycker jag att man känner av helt klart. Det blir också extra rivalitet i och med det är mellan oss och Skellefteå det står om i platsen till SDHL-kvalet.

Vilka förväntingar har du på morgondagens match?

- Jag tror att det blir ganska likt den förra matchen även om vi tappar Jennica Haikarainen och Madeleine Sporrstedt.  Vi kommer nog ändå att kunna stå upp bra även fast vi tappar två viktiga spelare till matchen.

Ni har mött Skellefteå ett flertal gånger nu inklusive träningsmatcher. Hur är de som lag?

- Det är ett tufft motstånd med många duktiga spelare och det är ihopspelade som lag. Jag tycker ändå att vi individuellt är bättre men de är sammansvetsade och spelar tuff hockey. Det är roligt att möta dem!

Hur sammansvetsade är ni som har en del nya spelare den här säsongen?

- Jag tycker även att vi är sammansvetsade och det går bara framåt för oss.

Hur slutar matchen?

 - 2-0 till oss och Lina Hedlund blir matchhjälte tillsammans med Therese Järnkrok.

 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB