Svenska Spel

Tre poäng mot Leksand

Publicerad: 2017-12-18 22:12

En storspelande Adam Werner blev stor matchhjälte när han räddade 36 skott i segern mot Leksand på måndagskvällen. 

Björklöven inledde matchen i ett rasande tempo. De skapade lägen redan i de första bytena och fick med sig en utvisning efter bara 1.26. Ett numerärt överläge med mersmak men utan utdelning. Hage var sedan nära när han blev fri framför målet men blev omkullvräkt och två nya minuter i powerplay väntade. När sedan en Leksandsspelare råkade rensa ut pucken direkt över nätet i egen zon och Löven fick chansen i fem mot tre i över en minut. Men Leksand höll undan och det var betydligt närmare två gånger om i det efterföljande fem mot fyra-spelet efter lägen både för Ottosson och Farley. Men inget mål för hemmalaget. Direkt efter det att bortalaget blivit fulltaligt åkte Björklöven på en utvisning för för många spelare på isen. Men Leksand lyckades inte vaska fram några vassare målchanser. Björklöven fick sitt fjärde numerära överläge ett par minuter senare men ingen lycka där heller.

Men när sedan Leksand drog på sig ännu en utvisning med dryga två minuter kvar av perioden så skulle nollan spräckas. Alex Hutchings drog på från blålinjen och pucken seglade in via ribban bakom Tex Williamsson i Leksandsmålet.

I den andra perioden kom Leksand ut med en helt annan fart och vilja och tog över initiativet i matchen totalt. Björklöven hamnade på hälarna och Leksand kunde skapa långa anfall och stundtals rada upp chanserna. Men en storspelande Adam Werner räddade allt, och fick vid ett tillfälle hjälp av ribban. Efter 7.24 tog Fagervall time-out. Efter det lyckades Löven få till ett lite mer ordnat försvarsspel men det var fortsatt bortalaget som tryckte på för en kvittering. Men mitt i Leksandstrycket så kom Björklöven upp i ett sällsynt anfall. Hutchings vann sin närkamp bakom målet och hittade in i slottet där Fredric Andersson dök upp och kunde trycka in 2-0 till hemmalaget. 

Efter målet fick Björklöven andas lite mer, men Leksand skapade fortfarande de första lägena. När Löven tappade pucken på offensiv blå med minuten kvar av perioden så skrinnade en Leksandsspelare mot ett friläge. Men Mattias Granlund var snabbare och hann precis få fram klubban och förhindra ett avslut. Med halvminuten kvar drog Björklöven på sig en utvisning, och Leksand hann få iväg ett farligt avslut. Men Werner stod i vägen ännu en gång. 

Björklöven började med att städa bort utvisningen i den tredje perioden på ett bra sätt, men bara tre minuter senare åkte Granlund ut för en puckout. Leksand skapade hårt tryck, men Löven fredade sig bra och fortsatte att gäcka Leksands offensiv. Leksand skulle dock få ännu en möjlighet när Tobias Hage åkte ut för en tripping. Men Björklöven fortsatte att försvara sig uppoffrande och Granlund jobbade till sig en Leksandsutvisning i slutet av det numerära underläget. När sedan Hage kom tillbaka på isen fick Löven ett kortare powerplay, som man utnyttjade till max. Ottosson transporterade pucken in i anfallszonen, väggspelade med Hutchings på blå och hittade till Hage i slottet som lyfte in en vacker backhand i plockhandskrysset till 3-0. Detta efter 10.38 i den tredje perioden.

Leksands reduceringsjakt kom av sig lite efter det och Björklöven kunde effektivt stänga ner matchen. Med fyra minuter kvar gick Leksand bort sig och Ottosson kunde lägga in pucken i nästintill öppet mål efter att ha blivit framspelad av kedjekamraterna Lindqvist och Farley. 4-0 slutade även matchen och Björklöven tog tre härliga poäng inför julledigheten. 

 
Johan Marklund
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB