Svenska Spel

"Vi har ingredienserna"

Publicerad: 2017-09-07 17:00

Vi pratade med Joakim Fagervall inför morgondagens derby mot Skellefteå.

Joakim Fagervall ser framemot matchen mot Skellefteå och är nöjd med det laget presterat de senaste dagarna i träning.

 - Det ska bli kul! Det är en bra match att få i det här läget, vi kommer att möta ett Skellefteå som är bra och det känns otroligt inspirerande. Ska också
bli intressant hur vi agerar efter vår senaste match mot Timrå som inte var speciellt bra från vår sida. Det har i alla fall sett bra ut på träningarna den här veckan.

Tränarteamet har jobbat hårt med laget under veckan och det är främst två saker man jobbat med. Spel i numerärt överlage har varit ett problem i några av träningsmatcherna men Fagervall är inte orolig.

 - Vi har jobbat vidare med grunder och special teams. Vi har helt enkelt jobbat på det vi ska vara starka på. När det är som det har varit på försäsongen så tycker jag att det är till för att jobbas med. Är det så spelet i numerärt överläge  inte skulle fungera i serien skulle jag få mer huvudbry. Vi har inte tränat på special teams särskilt mycket och det kommer att bli bra så småningom. Vi har ingredienserna för att det ska bli bra och då kommer det också att bli det.

Fagervall har inte lagt något fokus på motståndarna och inte heller hur det ska bli att spela inför fullsatta läktare i Skellefteå.

 - Jag har inte funderat på det ännu men det ger så klart en energikick av att det är mycket folk på läktaren och det är alltid kul att möta bra hockeylag. Att det sen råkar vara ett derby och lite spänning i och med det gör
bara saken ännu bättre.

I laget saknas ett par centrar men Fagervall tycker att man täckt upp det på ett bra sätt.

 - Tobias Hage och Axel Ottosson saknas på centersidan men Kim Karlsson går ner och assisterar där liksom David Lindquist.

Gällande morgondagens match hoppas han få några svar på hur laget klarar av att spela sitt eget spel mot tufft SHL-motstånd.

 - Att den ger oss bra fart och att vi har den organisationen vi vill ha. Vi kommer att bli satta under press men jag vill också se att vi kan sätta Skellefteå under press med det spel vi vill spela. Jag hoppas det ger känslan att vi klarar av att spela vårt spel.

 

 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB