Svenska Spel

Fernström efter vinsten mot Tingsryd

Publicerad: 2017-02-01 22:46

Linus Fernström stod för en fin insats mot Tingsryd där han bara släppte in ett mål. Vi tog oss ett snack med honom efter matchen. 

Grattis till vinsten och en fin insats!

 - Tack så mycket, det kändes nästan overkligt när vi vann. Även om jag kände när vi kvitterade att vi har ett till mål i oss. Det var grymt skönt när vi satte 2-1 och lyckades kriga till oss tre poäng. Grym laginsats och det är så här vi måste fortsätta att spela.

Hur upplevde du matchen i övrigt från din plats i målet?

- Vi spelar som vi gjort de två senaste matcherna, stabilare och inte samma stress utan med ett helt annat lugn. Misstag kommer ske men vi stressade inte upp oss när vi fick ett mål emot oss. Vi sa efter första perioden att det
är lugnt och vi kan vända det här. Det tyder på bra moral att vi bestämt oss tycker jag.

Du stressade inte upp dig du heller såg det ut som. Kändes det lugnt i målet?

- Ja, det kändes bra. Det hänger ihop med att vi spelar bra försvarsspel, då blir jag lugn och försvaret blir lugna av att se mig lugn. Det blir som en god spiral helt enkelt.

Det blev en rejäl TV-puckshög efter slutsignalen. Klarade du dig bra där i högen?

- Haha, jag är ganska lång så jag klarade mig bra där i högen. Det var kul och det var grym glädje i omklädningsrummet efteråt. Det var efterlängtat och nu får vi fira det här med ett glas mjölk och en macka på hotellet.

Jag förstår att man ser framemot nästa match ännu mer efter en vinst eller hur ser du på det?

Så är det. Man vill bara ha mer och spela matchen på en gång om det hade gått men nu tar vi nya tag på fredag hemma mot AIK.

 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB