Svenska Spel

Inför matchen mot Troja

Publicerad: 2018-02-09 12:00

Publikfest väntar ikväll när företag bjuder på fri entré

Med nio omgångar kvar av HockeyAllsvenskans grundserie är det ikväll dags för hemmamatch mot Troja. Det blir gissningsvis högt tryck och bra stämning eftersom det bjuds på fri entré i A3 Arena.

Björklövens tre matcher långa vinstsvit bröts i onsdags på bortaplan då Södertälje vann med 3-1 i Scaniarinken. Austin Farley ende målskytt för Björklöven. Serietolvan Troja kommer till kvällens match med en förkrossande 6-1 seger hemma mot Leksand i bagaget. Tor Immo gjorde två nya mål och har noterats för totalt 20 fullträffar under säsongen.

Lagen har mötts tre gånger tidigare under säsongen. I omgång fyra vann Björklöven nere i Ljungby med 4-1. Det andra mötet spelades i Umeå och det slutade med seger 5-2. Det senaste mötet i Småland slutade med seger 3-0 för Troja. 

Matchen ikväll blir femteplacerade Björklövens 21 hemmamatch för säsongen. Det har blivit 12 trepoängare och totalt 39 poäng så här långt. Trojas bortafacit visar 15 poäng på 20 matcher.

Axel Ottosson är poängbäst i Björklöven med 35 poäng (14+21). Austin Farley gjorde sitt femtonde mål senast och totalt har det blivit 33 poäng. Fredric Andersson har liksom Farley gjort femton mål vilket är målbäst i Björklöven. Roope Talajas poängform håller i sig. Efter fyra mål på tre matcher kom senast en assistpoäng.

I Troja är det Jonathan Johnsson och Nikolas Meyer som gjort flest poäng med 31 (16+15). Tor Immo är bäste målskytt med 20 fullträffar. I Troja hittar vi ett par bekanta Björklövenansikten i Jesper Thörnberg och Simon Fredriksson.

 I Björklöven saknas sedan tidigare Jonas Emmerdahl, Cody Murphy, Alex Hutchings, Tobias Hage och Isak Stenlund-Ädelgran. 

Nedsläpp i A3 Arena ikväll klockan 19.00. Det är hårt tryck på biljetter men eventuella kvarvarande biljetter kan du hitta här.

Passa också på att köpa biljetter till lördagens derby i DamEttan då Björklöven tar emot Skellefteå med start 12.30. Biljetter hittar du här.

Kan du inte se kvällens match på plats kan du teckna abonnemang och följa matchen via Cmore. Köp ditt abonnemang här så stödjer du Björklöven.

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2019 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB