Svenska Spel

Dam: Lundström om vinsten mot Luleå

Publicerad: 2018-02-05 15:20

Björklövens damer besegrade Luleå med 5-1 på bortaplan och tränaren Peter Lundström analyserar matchen.

 - I första perioden tar vi tag i taktpinnen på en gång och sätter press på Luleå om och om igen. Vi parkerar i princip i anfallszonen och skapar många farliga målchanser. Vi gör ganska omgående 1-0 efter 2,5 minuter via Lina Hedlund. Vi fortsätter att pressa fast Luleå som bara får slå ifrån sig men tack vare bra målvaktsspel av Wilma Lantto i Luleås mål står sig 1-0. I slutet av första perioden får Luleå några anfall och skapar några skott på mål som Therese Järnkrok kan rädda.

 

- Vi för perioden fullt ut och får komma till anfall gång på gång och skapar många farliga lägen. Luleå får bara slå ifrån sig puckarna och vi kan hela tiden vända snabbt och gå till anfall igen. Även om skotten är 19-8 för oss så har vi för lite driv på mål, vi skapar lägen men är sen inte där på returer och skymningar. Vilket vi måste bättra för att få utdelning. 

 

Om den andra perioden säger Lundström följande.

 

 - Det är samma start som första perioden då vi sätter press på Luleå. Vi skapar några lägen och sen trycker vi snabbt in 2-0 via  Camilla Tjärnström. Efter 2-0 slappnar vi av lite för mycket och bjuder in Luleå i matchen.

 

 - Jag tycker att vi börjar transportera puck och ska göra saker själva, samt att spelarna utan puck blir lite för passiva och tittar på vad puckföraren ska göra. Därför tar vi också timeout efter drygt halva perioden för att prata om dessa saker. 

 

- Efter timeouten blir det bättring och vi kan återta kommandot i matchen. Men det ska dröja ända till sista minuten innan Clara Markeby ska sätta både 3-0 och 4-0 innan signalen för andra perioden ljuder. 3-0 är ett powerplay mål där Clara får vandra in i mitten av banan och avlossa ett skott intill målvaktens högra stolpe. 4-0 kommer direkt efter tekningen med ett fint uppspel via backarna till centern som avslutas med att Clara följer upp som back och får pucken i samma läge som 3-0 målet och trycker dit den i samma nätmaska!

 

Lundström sammanfattar perioden.

 

-En jämnare period där vi blir lite för passiva och vill göra lite för mycket själva. Vi känner att vi har spelövertaget och blir lite övermodiga att få göra mål. Timeouten hjälpte verkligen att lugna ner oss och vi avslutar andra halvan av perioden med mycket bra spel med puck. 

 

I den tredje perioden forsätter Björklövens dominans menar Lundström.

 

 - Matchen känns avgjord och vi fortsätter med det fina spelet. I 52:a minuten får Nathalie Romlin trycka dit 5-0 med ett direktskott i slottet efter ett fint klapp klapp spel med Vilma Nilsson, Jennica Haikarainen och Camilla Tjärnström. Om inte matchen redan var avgjord så blev den verkligen det vid 5-0. Luleå får ett tröstmål med ett otagbart direktskott i bortre krysset i slutet av matchen.

 

-Synd att vi inte får hålla nollan idag, det hade Therese verkligen varit värd. Men det var ett snyggt otagbart direktskott de får till. Jag tycker vi dominerar matchen från start till slut och resultatet är i underkant. Vi borde gjort några mål till. Efter första perioden pratade vi mycket om att vi måste få bättre driv på icke puckförare mot mål, att vara med på returer och skymningar. Det blir bättre men vi har mer att jobba på där. Vi ska kunna stänga den här

matchen redan i första perioden om vi varit lite aggressivare mot mål. Kul att vi får se ett underhållande spel från vår sida, där vi med puckontroll spelar oss ut situationer och tar oss till anfall, kul också att många kombinationer vi tränat på sitter! En helgjuten insats från hela laget idag.

 

 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2019 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB