Svenska Spel

”Jag kommer köra på tills det slutar bli roligt”

Publicerad: 2016-11-29 10:00

Ottilia Classon är 16 år och spelar både med Nordmalings LN91 och med damlaget. Det blir mycket hockey och långa dagar, men hon har nära till ishallen, då hon går programmet barn och fritid på Dragonskolan.

- Jag går ju en linje där man inte har så mycket plugg hemma, så det är lugnt, än så länge i alla fall, säger Ottilia.

Hon var 6 år gammal när hon upptäckte hockeyn. Det var dels tack vare hennes föräldrar, men även hennes kompis bidrog till att hon började spela.

- Morsan och farsan tog ner mig till hallen, sen spelade min kompis också, och hans pappa var tränare för killarnas lag, så han tog med mig dit, och jag fick träna med dem.

Hon tyckte direkt att det var roligt. Hockey för henne betyder en bra gemenskap samtidigt som hon tycker det är skönt att alltid ha något att göra på dagarna. Ottilia är bra på att åka mycket skridskor och därför passar hon också riktigt bra i rollen som forward.

Det var vid jul förra året som hon började spela med Björklöven och hittills trivs hon riktigt bra. Det var också Björklöven som kontaktade henne, och frågade om hon ville spela med dem. Det kändes intressant att testa spela med ett damlag, efter att till stor del endast spelat med killar. I år är det även många nya spelare i laget men det är bara positivt enligt Ottilia.

- Det är kul att det är folk som vill komma och spela med oss, då växer laget. Det är även skönt att ha maria som tränare i år igen, hon är duktig och det är lätt att prata med henne.

Det mesta kretsar kring hockey i Ottilias liv. När hon inte själv spelar eller går i skolan, ser hon gärna hockey hemma i hallen i Nordmaling. Men för det mesta går hon direkt från skolbänken, till ishallen där hon äter middag innan träningen.

- Jag tränar måndagar med pojkarna, och sedan tisdag, onsdag och torsdag med damerna. Sedan är det match på det. Antingen med U14 eller U15 i Nordmaling eller damerna, säger Ottilia.

Hon lever verkligen för hockeyn, och det går inte en dag utan att hon antingen spelar eller tränar hockey. Efter hemmapremiären mot Modo med damerna, spelade hon dagen efter igen mot Modo men den gången tillsammans med LN91.

Jag kommer köra på tills det slutar bli roligt, säger Ottilia med stort leende.

 
Jenny Kejerhag
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB