Svenska Spel

J18: Uddamålsförlust mot Västerås

Publicerad: 2017-02-06 08:45

Björklövens J18-lag förlorade söndagens hemmamatch mot Västerås med uddamålet.

Efter lördagens vinst mot Leksand så mötte J18-laget under söndagen Västerås. Matchen slutade med förlust med 2-1 där Björklöven pressade på i slutet för en kvittering men Västerås höll undan.

Vi tog återigen kontakt med tränaren Joakim Engström för en analys av matchen.

Vad hade ni lagt fokus på inför matchen mot Västerås?

 - Inför matchen kom vi överens om att hålla oss till styrspelet om det inte var så att vi hade rejält med hugg på motståndarna. Vi skulle se till att de blev en målsnål match och utnyttja de chanser vi tog. Samtidigt som vi ville boxa ut och spela tight i försvaret.

Den första perioden slutar 0-0 men det är ett rejält övertag i skotten för Västerås. Hur ser du på den perioden?

 - Första perioden är det Västerås som för spelet och har mycket puck. Vi försöker spela ett defensivt spel men jag tycker att vi inte är riktigt disciplinerade och släpper till en del chanser trots allt.

Västerås får en drömstart av den andra perioden med mål redan efter 56 sekunder. Hur var känslan då?

 - Även om Västerås gör ettan i andra perioden så är känslan att det här vänder vi på. Vi är ganska trygga i vår gameplan. Emil Johansson och Samuel Haapala gör ett kanonjobb i boxplay och har blivit lite av specialister i den spelformen. Vi håller koll på Västerås men har svårt att komma till långa anfall och konstaterar att vi får försöka kontra in puckarna.

0-1 stod sig perioden ut och kan även göra 0-2 efter mitten av den tredje perioden. Berätta lite om den tredje perioden.

 - När det är dags för tredje perioden är känslan att det här vänder vi. Även om Västerås gör tvåan så känns det som att det här tar vi. Vi får inte riktigt tryck i Västerås zon men i samband med utvisningar så trycker Viktor Burman in 1-2 pucken på vilja. Det var inget strukturerat powerplay, men det blev mål och det är det som räknas. Vi försöker forcera med 6 man och tycker vi har en riktigt bra chans, annars gör Västerås det väldigt bra och sätter press som tvingar oss till dåliga lägen.

Tre poäng av sex möjliga i helgen. Är du nöjd med poängen eller tycker du att det var surt att det inte blev fler?

 - Överlag är jag väldigt nöjd med helgen, killarna har visat på en otrolig arbetsmoral. Vi var kort om folk och hade ett ungt lag, alla ska känna sig nöjda med matcherna i helgen. Tycker Björklöven visar att de har bra med talanger i föreningen och även spelare som kommer underifrån. Spelarna födda -01 ser väldigt starka ut och den/de ledarna som haft dem har gjort ett kanonjobb.

 

 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB