Svenska Spel

Inför matchen mot Västervik

Publicerad: 2017-02-10 12:45

 Ikväll väntar match mot Västervik på bortaplan

Björklöven fortsätter sin bortaturné med match mot Västervik ikväll. Med i bagaget finns segrar i de två senaste bortamatcherna, den senaste i onsdags i den mycket viktiga matchen mot Södertälje. Mikko Pukka satte 5-3 i tom bur efter en nervös avslutning.

Västervik kommer till kvällens match med en betydligt gynnsammare tabellplacering än Björklöven. Nykomlingen ligger femma med nio omgångar kvar med en god chans att nå vidare kvalspel. Senaste förlorade man borta mot Mora med uddamålet.

Lagen har mötts tre gånger tidigare under säsongen och vid samtliga tillfällen har Västervik segrat. I mötet i Plivit Trade hallen blev det 3-2 efter Björklövenmål av Niklas Pavel och Lukas Ekeståhl-Jonsson.

Cody Murphy utnämndes av Cmore till bästa spelare i matchen mot Södertälje. 1+1 från Murphy gjorde att han befäste tredjeplatsen i den interna poängligan. 22 poäng är två efter Lucas Sandström och fem efter Lukas Ekeståhl-Jonsson.

Poängbäst i Västervik är Fredric Andersson med 29 poäng. Andersson finns dock inte kvar i klubben längre då han för en tid sedan lämnade för spel i SHL i Örebro. Olle Liss är tvåa i poängligan med 28 poäng. Liss är även målbäst med 17 fullträffar. Under säsongen har Mitch Wall (14 poäng på 21 matcher) anslutit.

Björklöven kommer till spel med samma trupp som i senaste matchen mot Södertälje. Emil Wikström och lånet Linus Högberg saknas bland backarna och Jesper Thörnberg och Austin Farley bland forwards.

 

Tränarduon Fagervall och Jäger har meddelat följande lag:

 

Linus Fernström (Adam Werner)

 

Jonas Emmerdahl – Lukas Ekeståhl-Jonsson

Mikko Pukka – Niklas Pavel

Stefan Andersson – Jacob Andersson

 

Cody Murphy – Nicklas Johansson  - Zach Hamill

Joakim Högberg– Kim Karlsson – Lucas Sandström

David Lindquist – Tobias Hage – Axel Ottosson

Marcus Jonsson – Stefan Öhman - Mattias Granlund

Isak Stenlund-Ädelgran

 

Nedsläpp kl 19.00 ikväll.

 

Björklövens nästa hemmamatch spelas mot Vita Hästen onsdagen den 15 februari. Biljetter och ”alla hjärtans dag erbjudande” hittar du här.

 

 

 

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB