Svenska Spel

Efter fem års uppehåll, blev det till slut en comeback

Publicerad: 2017-01-24 13:00

Sara Åkerlund är nummer sju i en syskonskara på tio. Hockeyn har alltid legat varmt om hjärtat hos henne, även om hon för fem år sedan la skridskorna på hyllan. Nu är hon tillbaka på isen, och trivs enormt bra med det beslutet.

Hon började med hockey när hon var elva år, vilket enligt hon själv är ganska sent. Då spelade hon i Gällsta IK tillsammans, men bytte senare till Hudiksvalls HC, HHC. Hon gillade verkligen att spela hockey samtidigt som fotbollen gick väldigt bra, och när det var dags att välja gymnasium blev det fotboll istället för hockey.

- Idag ångrar jag att jag slutade med hockeyn så tidigt. Jag visste just då inte vad jag ville, så jag hade ju faktiskt kunnat fortsätta ett tag. Men jag blev lite övertalad, så det blev fotbollen ändå, säger Sara om valet hon gjorde för fem år sedan.

Det var många gånger hon tänkte att hon skulle börja spela hockey igen, och en gång gav hon det i alla fall ett försök. Men efter en månad blev hon sjuk och var borta länge vilket gjorde att satsningen rann ut i sanden.

Sara kom till Umeå i höstas då hon hade valt lärarprogrammet i Umeå som första val. Hon bor tillsammans med två andra i en fyra, något som hon trivs väldigt bra med.

- Jag är ju van att ha många människor runt mig, så för mig känns det bara kul att bo tillsammans med andra, säger Sara.

Det var i september förra året som hon via en kompis fick höra talas om Björklöven, och bestämde sig snabbt för att åka och kika på en träning. Efter träningen gick hon fram till Maria och frågade om hon fick möjlighet att provträna med laget, och det fick hon.

- Det var en konstig känsla att börja igen. Man kommer ju som ihåg hur det kändes när man fortfarande höll på, och jag hade väl en bild av att det skulle kännas likadant nu, även om jag visste att jag tappat massor. Men det var lite vingligt i början, berättar Sara.

Idag har hon spelat ett flertal matcher med laget och hon upplever att hon kommit in bra i gemenskapen.

- Det är skönt att ha den här grupptillhörigheten. Speciellt när man flyttar. Det är skönt att få lämna universitetets bubbla ibland, och göra något annat. Man rör sig ju annars mest mellan universitetet och hemmet.

Som back tycker Sara att hon är duktig på att täcka skott, samt att hon är duktig på att följa med i spelet, och anpassa sig. Hon spelade i dubbelmötet mot Luleå senast, och för lövens del var det ett riktigt målkalas.

- Det är alltid kul att vinna! Och att få göra många mål. Dock saknades den där utmaningen som man alltid vill ha. Men det var en bra stämning i laget efter matcherna, tycker Sara.

Det är många träningar för laget, och mycket plugg för Sara, men får hon en stund över där i mellan så besöker hon gärna olika delar av Umeå.

- Man rör sig oftast mellan universitetet, ishallen eller hemmet. Så jag har ju inte hunnit se så mycket av själva Umeå som stad, så det försöker jag göra när jag har tid.

 

 
Jenny Kejerhag
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB