Svenska Spel

Disciplinerat Björklöven vann

Publicerad: 2017-02-10 21:21

Det blev seger med 3-1 för Björklöven i kvällens bortamatch mot Västervik

Det var Björklöven som inledde matchen bäst. Axel Ottosson var nära att sätta ledningspucken och han fick även med sig en utvisning i ett senare byte. Det numerära överläget blev mållöst liksom Västerviks första försök i spelformen. Västervik spelade upp sig efter sitt numerära överläge men det var Björklöven som tog ledningen då Niklas Pavels backskott gick in via ett Västerviksben. Stärkta av målet radade bortalaget upp chanser och 2-0 kom då Lucas Sandström snodde pucken av en Västerviksback i samband med ett uppspel. Skotten i första perioden 5-11.

Västervik var det spelförande laget i den andra perioden men Björklöven var noggrant i försvarsspelet. Västerviks stora puckinnehav resulterade inte i särskilt många klara lägen och när lägena uppstod var Linus Fernström stabil i bortamålet. Med knappa tre minuter kvar av perioden lyckades hemmalaget få till en reducering då Victor Öhman pricksköt 1-2 bakom en skymd Fernström. Skotten i period 2, 9-8.

Björklöven fick en smakstart på tredje perioden då Zach Hamill snappade upp en tappad puck i offensiv zon och serverade Cody Murphy som satte pucken i nät till 1-3. Resten av perioden var en jakt från Västervik där man hade mycket puck men där Björklöven på ett effektivt sätt försvarade sig. Man kunde även sticka upp i ett par kontringslägen där Marcus Jonsson fick det bästa.  Ett mycket disciplinerat Björklöven spelade undan perioden och tog en viktig trepoängare.

I och med att Västerås förlorade mot Mora ikväll tog sig Björklöven upp ovanför det negativa kvalstrecket.

Björklövens nästa match är hemma mot Vita Hästen på onsdag. Biljetter köper du här.

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB