Svenska Spel

Inför matchen mot Troja/Ljungby

Publicerad: 2017-11-10 12:00

Ikväll väntar match mot Troja och hyllningar av guldlaget från 1987

Åter från en bortaturné som gav fyra viktiga poäng är det småländska Troja/Ljungby som väntar när det är match i T3 Center igen. Troja ligger på en tolfte plats i den extremt jämna tabellen och man har uppvisat god form på slutet. Senast besegrade man Leksand på hemmais efter förlängning. Även matchen innan gick till spel efter de ordinarie tre perioderna och dessutom till efterföljande straffar då man besegrade BIK Karlskoga borta.

Björklöven ligger på den åttonde och sista playoffplatsen men man är endast två poäng bakom tredjeplacerade AIK. Senast en viktig bortaseger mot Södertälje och dessförinnan en poäng i bortamötet med Leksand. Den senaste hemmamatchen slutade med seger mot BIK Karlskoga med 4-3 efter ett sent segermål signerat Austin Farley. 

I Björklöven är det, trots att han missat några matcher på grund av skada på slutet, Austin Farley som är poängbäst med 16 poäng. Axel Ottosson följer på 13 poäng strax före Alex Hutchings och Fredric Andersson på tolv poäng.

I Troja är det David Rundqvist som gjort flest poäng med nio poäng tillsammans med Tor Immo med samma antal poäng. I laget finns också bekanta ansikten i tidigare Björklövenspelarna Jesper Thörnberg och Simon Fredriksson. Robin Johansson har vaktat Trojas mål framgångsrikt. Räddningsprocenten visar 91.57.

Björklövens tränare Joakim Fagervall ser kvällens match som viktig och han hoppas att laget kan fortsätta på det sätt man spelat den senaste tiden.

- Där vi har varit och det vi har pratat om det har vi anammat på ett väldigt bra sätt. Vi har försökt att tajta till det och täta och vi har tre insläppta mål i spelet på två tuffa bortamatcher. Tryggheten börjar infinna sig. Nu ser vi att energin är på väg även i det offensiva spelet och det har sett väldigt väldigt bra ut på träningarna den här veckan. Vi måste hitta kombinationen mellan det offensiva och det defensiva.

Fler tankar från Joakim Fagervall inför kvällens match kan du höra här.

 

Björklövens back Jacob Andersson ser fram mot mötet med Troja.

- Det ska bli riktigt kul. De har bra fart och en del skickliga spelare så det kommer bli en tuff match.

Hela intervjun med Andersson hittar du här.

 

Nedsläpp ikväll är redan klockan 18.30. Klockan 18.00 inleds hyllningarna av guldlaget från 1987 så kom i tid. Biljetter till matchen köper du här.

 

Kan du inte se matchen på plats kan du teckna abonnemang och följa matchen via Cmore. Köp ditt abonnemang här så stödjer du Björklöven.

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB