Svenska Spel

Inför match mot Luleå - Maria Swärdsudd och Tom Heikka

Publicerad: 2017-02-11 13:40

I helgen spelar Björklöven dubbelmöte mot Luleå på bortaplan. Inför dagens match som startar kl 16.00 tar vi reda på vad tränarna Maria Swärdsudd och Tom Heikka tycker om den förra matchen mot Modo, samt hur tankarna går kring dagens match. 

Ni vann mot Modo under veckan med 4-1. Vad tycker ni om den insatsen?
- Överlag en bra insats. Dom kommer med ett starkt lag, flertalet SDHL spelare, men vi lyckas ändå spela vårt spel. Vi blir under första perioden stressade av deras höga press, skridskoåkningen är deras styrka och även om vi är medvetna om det låter vi dom vara med bra under hela första perioden. Under andra tar vi över spelet och lyckas spela vårt spel över hela banan. 
Dom får jaga oss men lyckas inte komma nära och jag tycker att hela andra perioden är vår.
Under tredje perioden fortsätter vi att dominera spelet och vi fortsätter ha ett bra fokus trots att Modo tappar humöret litegrann. Vi summerar det som riktigt bra insats av oss där vi bevisar för oss själva att vi kan hålla en riktigt hög lägstanivå.
 
 
Hur känns det inför helgens matcher?
- Det känns bra tycker vi! Vi har en bra känsla i truppen där tjejerna är fokuserade och vet vad som väntar. Vi har den roligaste och viktigaste delen av säsongen kvar och är redo för det som vi har framför oss!
 
 
Vad tror ni om motståndarna Luleå? 
- Det är svårt att veta. Spelar dom med ett ordinarie div 1 lag så vet vi vad vi har att vänta oss. Då kommer vi få ha mycket puck och styra spelet. Dock har SDHL speluppehåll i helgen så vi hoppas att dom har några tjejer med från högsta ligan, vilket kan resultera i en helt annan match! 
Men det är roligt att åka iväg på dubbelmöten, vi blir tajtare som grupp vilket självklart märks i laget!
 
Jenny Kejerhag
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB