Svenska Spel

Victoria spelar både med tjejerna i Löven, och killarna i Nordmaling

Publicerad: 2016-11-01 10:00

Förra helgen gjorde Victoria Olofsson från Nordmaling både ett mål och en assist i matchen mot Modo. Hon verkligen älskar hockey och spenderar det mesta av sin tid på isen, då hon spelar både för Björklövens Damlag, men även för Nordmalings U16 lag.

Grattis Victoria till vinsten, samt ett mål och en assist! Hur kändes det att spela matchen mot Modo?

- Det var skit kul att få spela match och att serien är igång. Det är ju matcherna som är det roliga. Vi gör även en riktigt bra match mot Modo. Vi har övat mycket på uppspel och forecheck, och det lyckades vi med väldigt bra. Sedan behöver vi kanske träna lite mer på vårt powerplayspel, och bli bättre på att utnyttja de lägena, förklarar Victoria.

Hon är 18 år gammal och går därmed sista året på gymnasiet. Hon lägger det mesta av hennes tid på att spela hockey. Hon är just nu inne på sin sjunde säsong för Björklöven, samtidigt som hon parallellt spelar med killarna i LN19 U16 laget hemma i Nordmaling. Något som hon gjort så länge hon kan minnas.  

Hockey har alltid varit en del av hennes liv. Hennes pappa var tidigare tränare i Nordmaling och hennes storebror spelar även han hockey. Det blev automatiskt så, att de spenderade mycket tid i ishallen, vilket skapade det stora intresset för hockey hos Victoria.

Det är gemenskapen och att man får många nya kompisar som gör hockey så roligt. Även att det är en tuff och snabbt sport där man får kämpa mycket är något som hon upplever är det bästa med just ishockey.

Victoria har alltid spelat med killar, och hon har märkt en tydlig skillnad mellan killarnas sätt att spela, och tjejernas. 

- Man måste vara mer på tårna, och alltid vara beredd på att få en hård tackling. Det fysiska är nog den största skillnaden, säger hon. 

Dagarna blir långa då hon varje dag åker till skolan vid 6 tiden på morgonen och sedan inte kommer hem förrän 22–23 tiden på kvällen. Ibland hinner hon hem innan träningarna men för det mesta stannar hon i Umeå.

- Det gäller att utnyttja tiden efter skolan och håltimmarna. Sedan har jag mormor här i stan också, så dit kan jag alltid gå och plugga, plus att det alltid finns mat färdigt, säger Vitoria och skrattar.

Finns det tid över vid sidan av skolan och alla hockeyträningar så ser hon gärna på serier. Hon har sett de flesta och håller nu istället på att se om alla. För stunden ser hon Pretty Little Liars.

Nästa match blir mot Björklövens U15 lag den 2 november, en match som Victoria tror kommer bli riktigt tuff.

- Det krävs att vi orkar hålla ett högt tempo, då det krävs för att vi ska kunna hänga med i spelet. Det kommer definitivt bli en utmaning men det kommer också bli himla kul!

 
Jenny Kejerhag
[email protected]
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB