Svenska Spel

Vikström: Jag har hjärtat med när jag spelar

Publicerad: 2017-04-13 14:00

Vi tog oss en pratstund med Andreas Vikström som skrev på ett kontrakt med Björklöven igår. 

Hej Andreas. Grattis till kontraktet med Björklöven! 

 - Tack. Det känns givetvis riktigt kul att få chansen. En fantastisk miljö och att få kliva upp ett steg. Det känns optimalt just nu. 

Du kom från Luleås organisation inför förra säsongen. Vad gjorde att du hamnade i Umeå?

 - Det var väl helheten och just att jag såg möjligheten att få testa vingarna lite och sätta mig själv på prov. Jag fick ju också spela hemskt mycket matcher på olika nivåer (J20, Teg och Björklövens a-lag) och det gör att man inte kan tillåta sig att bli bekväm vilket jag tror är nyckeln till framgång. 

Du står uppsatt för 16 matcher med Björklövens a-lag, hur upplevde du spelet i hockeyallsvenskan? 

 - Det var riktigt nervöst första matchen men sedan fick jag mer förtroende och växte in i det. Jag kom in samtidigt som Linus Boström och det gav mig en väldigt skön väg in det genom att jag kunde ta hjälp av honom och hans erfarenheter. Att ha någon att bolla med och ställa de dumma frågorna till.  Han blev lite av en ofrivillig mentor åt mig de första veckorna.

Du har varit med och kört med Björklöven sedan starten av försäsongsträningen. Hur tycker du att det känns? 

 - Det känns som att alla är väldigt positiva till upplägget. Vi har såklart toppenanläggningar som vi håller till på och det är förstås också positivt med Stefan Öhman i hans roll. Han är fortfarande en del av oss  så han kan ju se det ur vårt perspektiv väldigt bra också. Just som ung spelare finns det ju inget som vi kan gå igenom som han inte redan har gått igenom och det är en väldig trygghet.

Kan du berätta lite om träningsupplägget? 

 - Just nu är det mycket grund för att vänja kroppen och för att kunna gå på lite tyngre sedan.  Det är väl det som känns med Öhman att han verkligen vet varför vi ska vara snabbare och starkare och hela den biten. Han har issäsongen med i varje tanke. Det som är lite nya kapitel för mig är att vi slänger in lite brottarfys och lite funktionell träning mellan passen där vi kör mer traditionellt med lyft och löpning och så.

Vem är jobbigast att möta på brottarmattan? 

 - Pavel är nog värst. Han är ju en hejare på kampsport så jag får ge den till han kanske. 

Du känner ju till Fagervall sedan tidigare. Hur mycket har det spelat in när du hamnade i Björklöven? 

 - Jag känner mig trygg i hans retorik och jag har både en respekt för honom och en tilltro till det han gör. Han är ju väldigt rak som person och känns otroligt genuin och det är en sådan ledare man vill ha. 

Vad har du och Fagervall pratat om kring kommande säsong?

 - Det är väl inga konstigheter där egentligen. Han vill inte se några stora förändringar hos mig utan det är bara att jobba hårt för att ta nästa steg och kunna bidra på nästa nivå. 

Du känner ju till Tegs verksamhet också från tidigare säsong. Hur ser du på den?

 - Jag är fortfarande i ett stadie där jag kan bli mycket bättre som hockeyspelare. Jag växer dag för dag och givetvis har det varit bra att få mycket speltid i seniorhockeyn med Teg och att den möjligheten finns även framöver. 

Hur ser du dig själv som spelare? 

 - Jag är en spelare som kör hårt varje byte. Det är inte så mycket konstigheter. Jag vill ha hög fart och vara intensiv. Jag har en uppoffrande spelstil och jag hoppas att det syns att jag verkligen tycker det är kul att spela ishockey och att jag har hjärtat med när jag spelar. Det är sådana killar jag ser upp till i vart fall. 

Vad tänker du kring gruppen som kört igång försäsongsträningen?

 - Just nu känns det som att det är väldigt bra driv och vi som är kvar är sjukt revanschsugna. Det blir lite som en nystart och ingen tar något för givet. Alla vet att det inte går att fuska med några detaljer utan alla har samma mål. 

Har ni pratat om när ni ska steppa upp träningen ytterligare?

 - Det ryktas om styrketester redan nästa vecka så efter några dagar påskledigt så gissar jag att Öhman kommer skruva upp lite. 

Hur står du dig på styrkefronten?

 - Där känner jag mig trygg med en bra grund från Luleåtiden. Det känns bra och otroligt kul att träna i en inspirerande miljö. 

Tack Andreas. Lycka till med den fortsätta försäsongsträningen och glad påsk! 

 - Tack tack!

 

 
Henrik Lundh/Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB