Svenska Spel

Lundström efter derbyvinsten

Publicerad: 2017-11-12 22:15

Vi pratade med Björklövens damtränare Peter Lundström efter vinsten med 4-2 i veckans andra derby mot Skellefteå.

 Björklöven åkte till Skellefteå med några spelare borta och tränaren Peter Lundström fick se den matchbild han förväntat sig.

- Vi hade förväntat oss en matchbild med högt tempo och hög aggressivitet precis som när vi mötte Skellefteå på bortaplan förra gången. Vi trodde att de skulle komma ut ett snäpp vassare än när vi möttes i onsdags och det gjorde Skellefteå också. Jag tycker att vi står upp bra även om de sätter hård press framförallt de första fem minuterna. Vi får slita ordentligt men gör det bra. Sen är vi inne i det också och börjar skapa flera farliga lägen. Jag tycker att det är en jämn match hela första perioden förutom i början då de styr lite mer.

Björklöven tog ledningen i matchen med 1-0 och det var lite av en nyckel till vinsten menar Lundström.

 - Vi får ett psykologiskt viktigt 1-0 mål som sätter ner pressen. Sara Åkerlund kan göra sitt första mål i Lövendressen även om statistiken säger annat just nu. Sen gör Skellefteå ett snyggt 1-1 mål där pucken går snabbt. Innan periodpaus gör vi 2-1 genom Lina Hedlund där Camilla Tjernström skymmer målvakten vilket gör att hon inte ser någonting när Lina skjuter. Kanske inte helt rättvist med 2-1 till oss efter första perioden men vi tar tillvara på våra lägen.

Redan efter 15 sekunder av andra perioden gör Björklöven 3-1.

 - Vi får en smakstart då Camilla Tjernström tar pucken av deras målvakt Tindra Holm bakom mål och kan lägga in den i öppen kasse. Sen gör också Camilla ytterligare ett mål då hon styr in en puck i numerärt överläge. 

Mittenperioden som helhet är Peter Lundström totalt sett väldigt nöjd med.

 - I andra perioden kliver vi ut och gör en riktigt grym period. Vi pratar om lite småsaker i paus som att ta upp pucken på samma sida, backarna ska kliva upp i banan och inte spela så mycket back, back. Det är kanske inget
skönspel men vi kämpar och åker sönder Skellefteå. Therese Järnkrok i målet gör några viktiga räddningar och vi är effektiva. Vi har ganska många lägen och sätter två puckar.

Slutperioden menar Lundström att man till stora delar bara spelar av.

 - I tredje perioden pressar Skellefteå på ganska hårt. Vi har pratat om att alltid ha tre spelare hemåt och det löser vi ganska bra. De skapar en del lägen men Järnkrok är stabil som vanligt. Vi kontrar mer och försöker hålla pucken djupt. Det blir lite nerver när de gör 4-2 men vi håller ut och spelar av matchen på ett bra sätt i tredje perioden.

Veckans två vinster gör såklart Lundström glad.

- Det var riktigt härligt och nu har vi tagit kommandot och kan jobba härifrån på vårt eget spel och behöver inte förlita oss på andra.

Lundström vill inte ge någon särskild spelare beröm men kan inte låta bli att nämna en tvåmålsskytt.

- Idag måste hela laget få beröm med extra plus till Camilla Tjernström som gör en grym insats och får kröna den med två mål och ett assist.

 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB