Svenska Spel

Bra boxplay bäddade för seger

Publicerad: 2017-02-08 19:40

Björklöven lyckades få med sig alla tre poängen borta mot Södertälje i en kampfylld tillställning, där man klarade av alla sex numerära underlägen. Tre viktiga poäng. 

Södertälje fick tidigt chansen i numerärt överläge, efter att Björklöven drabbats av en puckout-utvisning redan efter dryga två minuterna. Men Björklöven klarade av de två minuterna på ett bra sätt. Dock smällde det nästan omgående efter. Ett dunderskott av Marcus Bohman hittade sin väg in i det första krysset och 1-0 till hemmalaget. 

Även Björklöven skulle få chansen i powerplay, efter drygt åtta minuters spel, där förstaformationen med Stefan Andersson, Zach Hamill, Tobias Hage, David Lindqvist och Stefan Öhman skapade ett bra tryck. Men mn förvaltade inte lägena och Södertälje klarade av de två minuterna. Efter powerbreaket tog bortalaget över alltmer och tryckte ner Södertälje samt fick längre och längre anfall. Tillsist skulle också utdelningen komma. Cody Murphy jobbade bra i anfallszonen och kunde hitta till Lukas Ekeståhl-Jonsson med en öppnande passning. Skottet blev misslyckat, men istället blev det en perfekt passning till Zach Hamill som letat sig in framför målet. Han kunde enkelt runda Sahlin i hemmamålet och lägga in kvitteringen. 

Björklöven öppnade mittperioden bäst, och fick med sig en utvisning efter fyra minuters spel. De skapade hårt tryck och efter dryga minuten hittade Lindqvist in framför målet dit både Öhman och Stefan Andersson sökt sig. Sahlin i Södertäljemålet fick inte riktigt tag på pucken, men det fick Stefan Andersson som kunde tråckla in pucken vid stolpen och 1-2 till Björklöven. I samband med målet ska Hamill ha sagt någonting till målvakten Sahlin och åkte ut två minuter för Unsportsmanlike Conduct. Men Björklöven fortsatte att spela stabilt i numerärt överläge och även om Södertälje hade ett par halvfarliga lägen så kunde man klara av de två minuterna. 

Men Björklöven fortsatte att dra på sig utvisningar, vilket gjorde det svårare att skapa möjligheter framåt. I spelet fem mot fem var det bortalaget som skapade tryck och möjligheter, men Södertälje fick två chanser i numerärt överläge tätt inpå varandra och kunde skapa chanser. Men en stenhårt jobbande box klarade av vartenda numerära underläge. Men när Södertäljes skyttekung Anton Holm kunde åka sig fri med Fernström så gjorde han inga misstag och 2-2 på tavlan efter 17.24. Minuten senare drog Björklöven på sig ytterligare en utvisning, men höll tätt till periodens slut. 

Den tredje perioden hann knappt börja innan Murphy och Hamill hittade varandra fint bakom Södertäljes mål. Murphy bröt in och försökte trycka in pucken köksvägen. Lövenspelarna jublade för mål, och sedan tryckte Nicklas Johansson in både puck och målvakt i mål och domaren blåste av spelet. Han ser först inte att pucken är över linjen, men efter att ha videogranskat det hela blir det mål, genom Murphy, och 2-3 till Björklöven. 

Sex minuter senare flög Ottosson fram genom mittzonen till en två mot en situation och serverade Lindqvist öppet mål, 2-4 till bortalaget. Men repliken kom snabbt. Efter en sargstuds högg Södertäljekaptenen Johan Skinnars snabbt som en kobra och tryckte in en backhand till 3-4, bara halvminuten senare. 

Matchen fortsatte vara kampfylld mellan två lag desperata efter poäng, men Björklöven försvarade sig bra och kunde andas ut när Mikko Pukka gjorde sitt första mål i Löventröjan efter att ha skickat in pucken i tom bur från den egna zonen. 

Tre viktiga poäng, men redan på fredag väntar en ny, viktig match när man gästar Västervik. 

 

Matchfakta

Södertälje SK - IF Björklöven 3-5 (1-1,1-1,1-3)

Skott: 41-28 (9-13,16-10,16-5)

Publik: 3120

 

 
Johan Marklund
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB