Svenska Spel

Fagervall: "Ett enormt jobb ikväll"

Publicerad: 2018-03-12 22:41

Joakim Fagervall analyserar vinsten mot Almtuna

- En stabil insats från oss. Jag tycker att matchen har ungefär samma utseende hela tiden. Vi blir ganska puckförande och spelande mot Almtuna. De har sina uppstickare när de kommer på kanterna ibland och driver in och går hårt på bur. Vi går bort oss på båda målen de gör. William Quist får göra det vi vet att han ska göra och där kommer vi fel på det.

Kände ni någon stress över att ligga under efter den första perioden?

 - Det kändes ändå hela tiden som det var väldigt lugnt och det var ingen panik. Vi var lugna i spelet och det kändes tryggt. Hela tiden gör vi jobbet även om vi har ett par gånger i den andra perioden då vi sprätter in pucken i mitten av banan då det blir lite farligt. I övrigt känns det som vi är solida.

Vad var nyckeln till vinsten som du ser det?

- Vårt försvarsspel vinner matchen idag och sen har vi en kedja med Messy, Granlund och Riska som är helt enorm. Dessutom är Lukas Ericsson är hur bra som helst och spelar riktig slutsspelshockey.

Hur ser du på den tredje perioden när ni ska bevaka ledningen?

 - I den sista perioden tycker jag att vi hanterar det på ett bra sätt och spelar smart. Det är en riktigt bra energi i laget och då går det att hålla undan. Sen kommer Werner upp och räddar det de har och trots en svår match gör han
det riktigt bra.

Björklöven har fått en väldigt bra start på slutspelet. Inget att klaga på där eller hur?

- Nä, men det är en färskvara och det vet vi. Grejen är den att vi har satt oss i en väldigt bra position i båda de här matcherna genom ett väldigt hårt jobb. Det handlar om att jobba hårdare en motståndaren och få spelet dit man vill och att man är ödmjuk. Det är bara genom ödmjukhet man vinner hockeymatcher.

Du sa att det var gåshud under förra hemmamatchen mot Pantern. Tror du att håret ska resa sig på armarna även på onsdag hemma mot Oskarshamn?

- Ja, det tror jag absolut och jag hoppas att publiken hjälper oss på samma sätt som sist mot Pantern. Jag lovar att vi kommer göra vårat! Sen gjorde Söderlövarna ett enormt jobb ikväll och det ska de ha stort beröm för.

 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB