Svenska Spel

Inför matchen mot Modo

Publicerad: 2017-02-17 12:15

Ikväll väntar ny viktig match då bortamöte med Modo står på agendan

Det blev en tung förlust för Björklöven i onsdags då man mötte Vita Hästen i T3 Center. Trots stort skottövertag blev det klen utdelning och när Vita Hästen lyckades hitta rätt hela tre gånger i powerplay blev det en nolla i poängkolumnen för Björklöven. Bortaspelet däremot har lyft på slutet och där har det blivit tre raka segrar; Tingsryd, Södertälje och Västervik.

 Modo förlorade senast mot Södertälje på bortaplan och innan det blev det uddamålsförlust hemma mot Västerås. Modo ligger på en elfte plats i tabellen, sju poäng före Björklöven som är trettonde lag.

 Lukas Ekeståhl-Jonsson behåller sin ledning i den interna poängligan på 27 poäng. Lucas Sandström och Cody Murphy följer två respektive fyra poäng bakom. Jesper Thörnberg gjorde mål direkt i sin comeback senast och med mål nummer tio för säsongen är han tillsammans med Cody Murphy näst bästa målskytt efter Lucas Sandström på elva mål.

 I Modo kretsar mycket kring poängstarka trion Henrik Björklund (20+17), Emil Molin (16+20) och Patrik Karlkvist (17+17). Av de totalt 53 mål trion gjort är elva mål ”game winning” och 19 av målen har kommit i powerplay.

 Det var besvikna miner i Björklöven efter senaste matchen och Joakim Fagervall tyckte inte att laget riktigt ”stämplade in”. Backen Jonas Emmerdahl, som blev utsedd till bästa hemmaspelare, var inte heller nöjd med spel och resultat men såg fram mot Modo-matchen där han utlovade förbättring.

 Björklöven drabbades av en ny skada senast då Växjölånet Linus Högberg fick en puck på foten. Högberg blir borta en längre tid. Hemvändaren Alexander Sundström finns med i kvällens lag.

Fagervall och Jäger formerar laget enligt följande:

 

Linus Fernström (Adam Werner)

 

Jonas Emmerdahl – Lukas Ekeståhl-Jonsson

Mikko Pukka – Niklas Pavel

Stefan Andersson – Jacob Andersson

 

 

Cody Murphy – Alexander Sundström  - Zach Hamill

Joakim Högberg – Kim Karlsson – Lucas Sandström

David Lindquist – Tobias Hage – Axel Ottosson

Marcus Jonsson – Stefan Öhman - Mattias Granlund

Jesper Thörnberg - Nicklas Johansson

 

Nedsläpp kl 19.00 ikväll.

 

Björklövens nästa hemmamatch spelas måndagen den 20 februari då BIK Karlskoga gästar T3 Center. Biljetter köper du här.

 

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB