Svenska Spel

Inför matchen mot Södertälje

Publicerad: 2018-02-07 13:00

Ikväll är det match i omgång 43 när Södertälje på bortais väntar

Efter förra veckans tre raka trepoängare och några dagars vila är det ikväll åter dags för match. Den här gången är det säsongens fjärde möte med serienian Södertälje som väntar. Det första mötet i Umeå vann Björklöven med 4-1 och när lagen möttes i Södertälje blev det seger för Björklöven med 3-2. Det tredje mötet som spelades i Umeå slutade med seger för Södertälje efter förlängning.

Södertälje har, tillsammans med Björklöven, varit ett av seriens formstarkaste lag sedan årsskiftet. Södertälje förlorade senast borta mot Tingsryd och i näst senaste omgången besegrade man Leksand hemma. Södertälje är ett av få lag i serien som tagit fler poäng på bortaplan än på hemmaplan. Hemma har det blivit 25 poäng att jämföra med Björklövens 28 bortapoäng.

Axel Ottosson leder Björklövens interna poängliga med 35 gjorda poäng (14+21). Austin Farley följer med 32 poäng (14+18). Fredric Andersson håller fortsatt undan i målligan med 15 fullträffar. Roope Talaja har visat god målform på slutet och det har blivit fyra mål på de tre senaste matcherna.

I Södertälje är det Christopher Bengtsson som är poängbäst med 32 poäng (13+19). Bengtsson stod för samtliga mål när Leksand besegrades med 3-0 i näst senaste omgången. Thomas Valkvae-Olsen följer som tvåa med 29 poäng varav hela 21 mål vilket är målbäst i hela HockeyAllsvenskan. Ett av målen avgjorde det senaste mötet lagen emellan.

Björklövens målvakt Adam Werner ser fram mot matchen ikväll.

- Det brukar bli tighta matcher mot Södertälje och mycket folk så det ska bli kul. Det är en rätt skön resa med flyg. Vi kommer ner och hinner vara lite på hotellet innan så det är perfekt, sa Adam Werner i sin inför matchen intervju igår.

Hela intervjun med Werner kan du höra här.

 Tillbaka i Björklövens lag ikväll är Filip Riska och Jacob Stenqvist. Saknas gör fortsatt Jonas Emmerdahl, Isak Stenlund-Ädelgran, Cody Murphy och Alex Hutchings.

Södertälje saknar långtidsskadade duon Alexander Sahlin och Sebastian Höglund. Ludwig Blomstrand har varit sjuk och beslut om spel i kvällens match fattas under dagen.

Nedsläpp i Scaniarinken klockan 19.00.

Kan du inte se matchen på plats kan du teckna abonnemang och följa matchen via Cmore. Köp ditt abonnemang här så stödjer du Björklöven.

Glöm inte heller att säkra platser inför fredagens hemmamatch mot Troja där ett antal företag bjuder på inträdet. Mer information om hur du får tag i biljetter till matchen hittar du här.

På lördag är det derbydags då Björklöven dam möter Skellefteå i A3 Arena. Biljetter till den viktiga matchen i kampen om kvalplatsen till SDHL köper du här.

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2019 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB