Svenska Spel

J20: Övertidsseger mot Boden

Publicerad: 2017-12-03 17:30

Björklöven J20 gick upp i serieledning efter dagens övertidsseger mot Boden på bortais

Albin Konradsson gav Björklöven ledningen tio minuter in i matchen. Målet i spel fem mot fyra. När Björklöven fick en ny chans i numerärt överläge var det dags för mål igen. Den här gången var det Boden som i spel fyra mot fem satte kvitteringen genom den speciella målskytten (mål nummer 16) Nicolas Neznik. Skotten i första perioden 7-16.

Emil Norberg gav Björklöven en drömstart i mittenperioden då han satte 1-2 efter 1.28. Boden kunde kvittera för andra gången i matchen fyra minuter senare då Dmitry Iskornev nätade.  Skotten i mittenperioden 8-11.

Boden tog ledningen för första gången i matchen i inledning av tredje perioden då Ian Gately gjorde mål. Samuel Haapala petade in kvitteringen strax före halva perioden spelats. Med bara fyra minuter kvar av tredje perioden tilldömdes Boden en straff. Dmitry Iskornev gjorde inget misstag och Boden återtog ledningen. Med utplockad målvakt lyckades Björklöven trycka in kvitteringen med bara 20 sekunder kvar. Samuel Haapala gjorde sitt andra mål för matchen. Matchen till förlängning. Skotten i tredje perioden  8-11.

1.53 in i förlängsperioden kunde Mattias Fahlesson säkra extrapoängen då han satte matchavgörande 4-5. Skotten totalt 24-39.

Vi fick tag i tränare Alexander Sundström och fick hans syn på helgens två matcher som gav fem poäng.

- Dagens match är mycket fram och tillbaka. Initiativet växlar hela matchen men vid 3-3 tycker jag vi tar över. Då får vi en straff mot oss och de får 4-3. Sedan drar vi på oss en utvisning för sex utespelare på isen när vi jagar kvittering. Ser man till det ska vi vara glada att vi lyckas kvittera med uttagen målvakt. 

Sedan fick ni äntligen vinna en extrapoäng också.

- Ja det är skönt att i fjärde försöket få ta extrapoängen. Vi gör bra saker i matchen men jag är inte helt nöjd och det finns mycket att jobba på. Matchen och prestationen är inte helt bra men hur vi reder ut matchen är ändå bra.

Igår blev det till slut seger 4-2 mot bottenlaget Brooklyn. Dina kommentarer till den matchen?

- Matchen är verkligen ingen höjdare och det är 2-2 långt in i tredje perioden. Vi har tur och ska vara glada att vi vinner. Vi är inte förtjänta av vinsten efter en undermålig match. Inställning, attityd och hur vi tävlar är för dåligt. Idag var det bättre på alla fronter där.

Till helgen spelar Björklöven sin sista match innan ett nästan månadslångt juluppehåll. Efter nyår avslutas J20 Elit med sex matcher för Björklöven innan ett slutspel tar vid.

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB