Svenska Spel

Fagervall inför Leksand

Publicerad: 2018-02-01 21:45

Vi pratade med Joakim Fagervall inför morgondagens bortamatch mot Leksand.

Björklöven sitter just nu i bussen och börjar närma sig slutdestinationen i Leksand. Joakim Fagervalls manskap har vunnit veckans två hemmamatcher men han pratar om vikten att bara fokusera på en match i taget.

 - Vi har tagit två vinster men det är just det där att bara ta en match i taget. Om man lyckas med det så bränner man mindre energi om man fokuserar bara på en match åt gången istället för alla tre. Det är viktigt att lägga allt krut på varje match som sådan och vi hade väl spelmässigt en lite sämre match igår men lyckades vinna den. Nu känns energin på topp igen.

Det kändes ändå igår som att laget skärpte till sig efter det att Karlskoga kvitterat till 1-1.

 - Jag tycker att vi fick mer tryck i grejerna efter det ja. 1-0 är en skör ledning och vi blev lite stillastående ibland när vi försvarade oss. Efter Ottossons 2-1 mål tyckte jag helt klart att energin var tillbaka i laget.

Vad har ni gjort för att energin ska hamna på topp igen inför imorgon?

 - Vi har haft en bra dag idag med en bra men lång bussresa. Förberedelserna har varit bra och nu värmer vi imorgon och ser till att vara laddade 19.00 imorgon, som är det viktiga.

Motståndarna Leksand känner ni väl till precis som alla andra lag i serien vid det här laget.

 - Absolut, det är ett skickligt lag och när man ligger där de ligger har man gjort någonting bra. Det blir en tuff match imorgon på alla sätt och vis, där det är två bra lag som möts. Vi känner oss sugna på att spela mot Leksand igen och
det har varit både jämna och bra matcher tidigare mot Leksand. Jag förväntar mig ingenting annat imorgon.

Vad vill du se från laget imorgon?

 - Jag vill se att vi spelar det spel vi har spelat på slutet. Ibland blir det sämre insatser man jag vill se att vi spelar det försvarsspel vi spelat den senast tiden. Jag vill se att vi har bättre pucktempo och bättre timing än senast. Det var inget fel på arbetsinsatsen mot Karlskoga utan det var timingen som var dålig och hittar vi tillbaka till den så räcker jobbet.

Hur är läget i truppen?

 - Vi har exakt samma läge som i senaste matchen mot Karlskoga. Det är en hel och fräsch trupp och det känns skönt att inte vi inte har tappat någon gubbe som tyvärr har blivit en vana efter matcherna. Tack och lov klarade vi oss den här gången.

 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB