Svenska Spel

Inför matchen mot Almtuna

Publicerad: 2017-12-06 12:00

Ikväll väntar tredje raka hemmamatchen då Almtuna gästar T3 Center

Efter den starka insatsen näst senast mot AIK blev det en sämre prestation och storförlust mot Västervik i lördags. Chansen att studsa tillbaka på hemmais ges omgående då det är dags för ny hemmamatch redan ikväll mot Uppsalalaget Almtuna.

I en något haltande tabell ligger Björklöven nu nia och utanför playoff. Almtuna ligger på sjätte plats två poäng före. Björklövens hemmastatistik visar sju segrar och fyra förluster och totalt 21 poäng. Almtuna har spelat in 17 poäng på bortais.

Austin Farley är fortsatt intern poängligaledare med 20 poäng (11+9). Kedjekamraten Axel Ottosson följer tätt bakom med 19 poäng (6+13).

Björklövens assisterande tränare Jesper Jäger talade i sin ”inför matchen intervju” om vikten av att ”vara där” och göra de saker man pratat om. Att jobba med en konsekvent ishockey hela tiden.

- Vi ska komma tillbaka till grunderna som vi gjort så bra och vara konsekventa och verkligen spela den ishockey vi vet att vi kan göra.

Hela intervjun med Jäger kan du läsa här.

Almtuna kommer till mötet med Björklöven efter en övertidsseger borta mot Södertälje. Dessförinnan fick man se sig besegrade med hela 7-1 borta mot Modo.

I  Almtuna är det lagkaptenen Victor Rollin-Carlsson (9+4) och Ludvig Nilsson (5+8) som gjort flest poäng med tretton. Lövenbekantingen William Quist står noterad för tio poäng (2+8). Lucas Sandström, med ett antal säsonger i Björklöven, har återkommit från skada och gjort tre poäng på 13 matcher. Sandström avtjänar en avstängning och spelar inte mot Björklöven.

 

Nedsläpp i T3 Center ikväll klockan 19.00. Biljetter kan du som vanligt köpa här.

Kan du inte se matchen på plats kan du teckna abonnemang och följa matchen via Cmore. Köp ditt abonnemang här så stödjer du Björklöven.

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB