Svenska Spel

Inför matchen mot Modo

Publicerad: 2017-12-30 12:03

Match mot Modo på bortais väntar ikväll

Match nummer 30 i HockeyAllsvenskan 17/18 för Björklövens del och den sista matchen för året när det är säsongens tredje möte med Modo ikväll. Björklöven har i och förlusten mot Troja senast halkat ned till en niondeplats, dock med två matcher mindre spelade än de flesta lagen. Modo ligger tre poäng före med en match mer spelad. De två tidigare mötena lagen emellan under säsongen har slutat med segrar för Björklöven med 3-2. I det första mötet i Umeå avgjorde Fredric Andersson inför fullsatta läktare. I Fjällräven Center var det också nästintill fullsatt när lagen möttes med ett gröngult hav av bortasupportrar på plats och det var Erik Rainersson som gjorde avgörande målet.

Björklöven lyckade inte få hål på Trojas Robin Johansson i onsdags och när Troja sedan gjorde matchen första mål orkade Björklöven inte resa sig. Modo förlorade senast mot Leksand på hemmais. Före jul blev det två raka hemmaförluster ytterligare för Modo som fick se sig besegrade av BIK Karlskoga och Västervik.

Björklövens back Jonas Emmerdahl har gjort ett par matcher efter sin långa frånvaro och han tycker givetvis det är skönt att vara tillbaka.

- Det är klart det är en omställning mot att bara gnugga fys och att köra själv på is med timing och så men det är på rätt väg och närmar sig 100 %. Det är de roligaste matcherna mot Modo. Mycket känslor på och utanför isen.

Hela intervjun med Emmerdahl hittar du här.

Björklöven tränare Joakim Fagervall har analyserat och lagt Trojamatchen bakom sig. Nu ser han fram mot mötet med Modo.

- Det är en skön inramning. Sista matchen för året och vi förväntar oss göra en riktigt bra prestation.

Hela intervjun med Fagervall kan du höra här.

I Björklöven är Jakob Stenqvist tillbaka i laget efter att ha spelat ett par matcher med Frölunda. Med i laget efter skada också Lukas Ericsson. Niklas Pavel fortsatt avstängd, Emil Wikström och Cody Murphy fortsatt skadade.

Modo har haft en del skade- och sjukdomsproblematik på slutet. Inför kvällens match saknas fortsatt  Erik Hanses, Magnus Häggström och Patrik Karlkvist. Jesper Sellgren är frånvarande på grund av spel i JVM.

Nedsläpp i kväll klockan 18.00.

Kan du inte se matchen på plats kan du teckna abonnemang och följa matchen via Cmore. Köp ditt abonnemang här så stödjer du Björklöven.

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB