Svenska Spel

Berglin: Ett gäng vinnarskallar i laget

Publicerad: 2017-04-14 14:00

Adam Berglin skrev på ett kontrakt med Björklöven häromdagen. Vi tog oss ett snack med honom.

Hej Adam. Grattis till kontraktet med Björklöven. Hur känns det?

 - Underbart. Det är det här jag velat sedan jag var liten – att få representera min moderklubb. En underbar känsla helt enkelt. 

Ja din moderklubb är ju Björköven men du har testat på lite olika klubbar på vägen tillbaka. Berätta lite om din resa. 

 - Jag var över i Teg under delar av juniortiden. Tillbaka till Björklöven när Teg och Björklöven slog ihop J18. Sedan ner till Nyköping för sista junioråret och då fick jag även testa lite division ett med Nyköping. Därefter blev det en sväng till USA som var fruktansvärt lärorik. Man tränade stenhårt där borta vilket gjorde att jag gick framåt mycket. Tillbaka i Sverige blev det Åkers/Strängnäs och en tuffare tid pga skada. Jag bytte under säsongen till Grästorp innan jag vände hem till Umeå och Teg inför säsongen 15/16. 

Det blev två säsonger med Teg och under slutet av förra säsongen var du med och tränade med Björklöven av och till. Dina tankar kring att få chansen i Björklöven. 

 - Det har varit oerhört roligt att få chansen att visa upp sig. Att få känna på hur det känns att spela på en högre nivå. Jag såg det som en rejäl bonus att bli utlånad till Björklöven under slutet av förra säsongen. 

Hur upplevde du slutet av säsongen?                                                

 - Det var ju nervöst såklart men det fanns också en tro inom laget att vi skulle fixa det. Det tycker jag också vi visar under flera matcher. För mig personligen var det väldigt lärorikt att få vara med i och kring laget. 

Du har varit med och tränat sedan starten av försäsongen. Hur har det känts inledningsvis? 

 - Det har varit tufft men på samma gång oerhört roligt. Det är en bra sammanhållning och alla kör verkligen 110% varje gång. 

Vad kan du säga om Stefan Öhman som ny fystränare?

 - Han är jätteseriös och närvarande. Han går alltid att prata med och finns som ett direkt stöd. Jag har bara fått jättegoda intryck av honom. Han vet vad han säger och är ju själv väldigt bra tränad med mycket erfarenhet. 

Hur ser du på dig själv som spelare?

 - Tycker jag har ett bra passningsspel. Jag är stor och ganska robust. Bra skridskoåkning. 

Vad är målen med säsongen som kommer?

 - Först och främst att ta en ordinarie plats i truppen. För laget är det att vi ska nå de mål vi sätter upp och göra en riktigt bra försäsong till att börja med. 

Ni har fått köra lite tävlingar också; Cooper och lite rodd bland annat. Är det en extra krydda i träningen att få fram tävlingsdjävulen? 

 - Absolut. Det gör ju att man tar i det där lilla extra. Det är ett gäng vinnarskallar i laget så man vill inte vika ner sig. Det är lite småtävlingar här och där så det är riktigt kul.

Vad har du att säga om Jocke Fagervall som tränare?

 - Jättebra tränare. Jätteseriös och jag har fått ett bra intryck från det att jag fick komma med och träna. Bra konstruktiv feedback från honom som gör att man kan utvecklas som spelare. 

Kör hårt fortsatt på försäsongen och glad påsk Adam.

 - Tack tack.

 
Henrik Lundh/Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB