Svenska Spel

Inför matchen mot AIK

Publicerad: 2017-02-03 12:28

Ikväll väntar AIK i T3 Center

Björklöven tog en efterlängtad seger i onsdagens bortamatch mot Tingsryd. Cody Murphys något turliga segermål gav välbehövliga poäng i den allsvenska slutspurten.  I kväll väntar AIK för fjärde gången under säsongens allsvenska. AIK har vunnit båda gångerna på Johanneshov (den ena segern efter förlängning) och  Björklöven vann det tidigare mötet i T3 Center inför nästan 4400 åskådare.

 AIK var inför säsongen stora favoriter till att ta en av de två platserna i den allsvenska finalen. Säsongen har inte blivit vad laget hoppades på och man kämpar nu om att nå en åttonde plats och fortsatt spel i playoff. De två senaste matcherna har slutat med segrar; båda på hemmais.

Det är fortsatt Lukas Ekeståhl-Jonsson som leder den interna poängligan. 26 poäng (5+21) är två bättre än tvåan Lucas Sandström (10+14). Sandström är målbäst med sina 10 fullträffar. Cody Murphy befästa sin tredjeplats i och med målet mot Tingsryd och han har nu sex poäng upp till Ekeståhl-Jonsson.

I AIK är det Michael Lindqvist som är poängbäst med 30 poäng (12+18). Flest mål har Christan Sandberg gjort med 14 stycken. Unge Nils Höglander har varit framträdande på slutet och han gjorde även två mål i den förra matchen lagen möttes på Johanneshov.

Mikko Pukka och Linus Högberg gjorde sina första matcher i Björklöventröjan senast. Junioren Emil Norberg lyckades göra sin första allsvenska poäng i sin andra match. Saknas i laget inför kvällens match gör fortsatt Emil Wikström, David Lindquist, Austin Farley och Jesper Thörnberg.

Joakim Fagervall och Jesper Jäger formerar laget enligt följande.

 

Linus Fernström (Adam Werner)

 

Jonas Emmerdahl – Lukas Ekeståhl-Jonsson

Mikko Pukka – Linus Högberg

Stefan Andersson – Jacob Andersson

Niklas Pavel

 

Cody Murphy – Zach Hamill – Nicklas Johansson

Emil Norberg – Kim Karlsson – Joakim Högberg

Axel Ottosson – Tobias Hage – Lucas Sandström

Mattias Granlund – Stefan Öhman - Marcus Jonsson

Isak Stenlund-Ädelgran

 

Nedsläpp kl 19.00 ikväll.

 

Biljetter till kvällens match köper du här.

 

 

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB