Svenska Spel

Dam: Tre spelare förstärker laget

Publicerad: 2018-02-09 13:00

Björklövens damlag lånar tre spelare från SDHL-laget Luleå

Björklövens damlag lånar Nathalie Lidman, Lisa Berglund och Emma Eriksson från Luleå. Sportchefen Tom Heikka kommenterar lånen.
 
 - Vi har slagläge under avslutningen av serien i jakten på en playoffplats men har samtidigt några långtidsskador. Därför behöver vi förstärka laget och är otroligt glada över att kunna ta in tre stycken spelare från Luleå. Luleå har efter senaste tidens högkvalitativa värvningar lite för stor trupp och där passar vi in att kunna erbjuda speltid till dessa tre spelare. Luleå Hockey är ett av Europas bästa lag och alla förstärkningar därifrån tillför otroligt mycket hos oss.
Vi har en bra grundtrupp men med dessa spelare blir vi en het kandidat i kampen om en SDHL-plats nästa säsong.
 
 - Nathalie Lidman är en framtida storspelare som Luleå har stora förhoppningar på. Hon hade nyligen en betydande roll i U18-landslaget som tog VM-silver, en ung och teknisk duktig back. Emma Eriksson är trots sin ålder en rutinerad back med 4 raka säsonger i SDHL. Hon kan dessutom användas som forward och har ett bra skott. Hon har även erfarenhet från landslagsspel med närmare 20 juniorlandskamper i bagaget. Lisa Berglund är ung spelskicklig tvåvägsback med bra skridskoåkning. Hon är dessutom högerfattad vilket vi har brist på.
 
 - Nathalie och Lisa är ansluter för resten av säsongen och Emma Eriksson resten av grundserien. Samtliga är klara redan till lördagens viktiga match mot Skellefteå.
 
Nathalie Lidman kommenterar hur hon ser på att komma till Björklöven.

 - Jag ser fram emot att spela med Björklöven och tycker att det ska bli jättekul. Jag tror att det kommer att bli en tuff match mot Skellefteå i helgen men Björklöven är ett bra lag och jag gillar hur Björklöven spelar. Jag hoppas
såklart att vi vinner! Hoppas kunna bidra med mina kunskaper till laget och jag kommer kämpa och ge allt!

 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2019 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB