Svenska Spel

Lindquist: Fick ta i för kung och fosterland

Publicerad: 2017-02-15 09:00

Vi pratade med David Lindquist inför kvällens hemmamatch mot Vita Hästen.

Ni har två segrar med er hem från bortaturnén mot Södertälje och Västervik. Hur är känslan inför kvällens match mot Vita Hästen?

 - Det är klart att det känns bra att ha vunnit matcher och vara på vinnarspåret igen. I och för sig är läget detsamma nu som innan bortamatcherna så det gäller att vinna den här matchen också.

Vad tror du är nycklarna för att vinna kvällens match?

 - Vita Hästen kan blanda och ge lite men de har några spelare som är riktigt skickliga. Är de på spelhumör är Vita Hästen riktigt farliga i anfallszon men jag tror att om vi trummar på med skridskoåkningen och har samma fart och försvarsspel som vi haft de senaste matcherna så har vi en bra chans att vinna matchen. Jag tror att vi kommer att komma ut med bra energi och trycka ner Vita Hästen i försvarszon. Jag hoppas att vi kommer ge Vita Hästen en riktigt tråkig upplevelse i Umeå och till slut kommer vi trycka in nån kasse som gör att vi vinner.

Du var borta ett par matcher på grund av skada. Hur är formen nu?

 - Det känns bra och jag tycker att jag är fullt matchtempo nu och det alltid kul att få göra lite poäng även om det spelar mindre roll så länge
vi vinner.

Det känns som ni hittat en stabilitet efter att Joakim Fagervall tog över som tränare, håller du med om det?

 - Ja, Joakim Fagervall är väldigt tydlig med var vi ska vara på banan och att det inte ska tummas på något. Man ska följa det som sagts till punkt och pricka och därefter fortsätta med nästa grej på isen. Det händer ibland att man tappar bort sig själv på isen men då får man höra det i båset också.

Du har tidigare spelat center men nu är du forward. I vilken position trivs du bäst?

 - Det spelar faktiskt ingen större roll utan jag trivs väldigt bra både som center och som forward. Det fungerar bra vilket som.

Hur trivs du i nuvarande kedja?

 - Jag trivs riktigt bra med Axel Ottosson och Tobias Hage. Hage är en maskin som vinner tekningar och närkamper och allt möjligt och är bra på att transportera pucken. Axel Ottosson har en otrolig fart på skridskorna så det är roligt att spela med den kedjan.

Hur lyckades du hänga med när Ottosson satte fart och serverade dig öppet mål mot SSK?

 - Jag fick ta i för kung och fosterland för att komma ikapp. Det var tur att Ottosson var tvungen att runda en kille på vägen fram så jag kunde hinna med, haha.

Vem känns hetast just nu i laget?

 - Cody Murphy har gjort mycket mål den senaste tiden så jag tror att han fortsätter med det.

 
Mikael Kassman
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB