Svenska Spel

J18: Derbyseger

Publicerad: 2018-02-08 08:50

Björklöven J18 besegrade Skellefteå med 6-4 på bortaplan på onsdagkvällen

Alexander Westerbergh gav Björklöven ledningen dryga fem minuter in i första perioden i onsdagkvällens derby mot Skellefteå. Max Eriksson utökade ledningen halvvägs in i perioden innan Skellefteå satte en reducering genom Arvid Mella.

William Magnusson kunde utöka Björklövens ledning till 1-3 12.09 in i en händelsrik första period. Skotten 7-14.

En tidig reducering från Skellefteå i mittenperioden hindrade in Björklövens framfart utan tvåmålsledningen återtogs då Emil Ribom prickade in 2-4 3.57 in i andra perioden. Mattias Fahlesson satte 2-5  och Skellefteå valde att göra ett målvaktsbyte. Skotten i mittenperioden 21-7.

Bara 13 sekunder in i tredje perioden gjorde Filip Wiberg 2-6 och trots att Skellefteå kunde göra två mål i samma spel fyra mot fem var Björklövens seger aldrig hotad. Slutresultatet skrevs till 4-6. Skotten i tredje perioden 13-6, totalt 41-27 i Skellefteås favör.

Björklövens tränare Joakim Engström var av förklarliga skäl nöjd med lagets insats:

- Vi jobbar otroligt hårt och håller oss till spelidén. Då är vi svåra att slå. Rydén gör en stabil insats i kassen också. Jag måste ge cred till U16-killarna som var med och boostade laget i helgen. De har bidragit till att konkurrensen ökat. Det gör att det blir svårt att slappna av, vilket bidrar till en ökad intensitet på träning och indirekt bidrar det också tilll att matchtempot blir högre. Tre spelare som jag vill nämna är inte på isen men visar med bra pepp i båset vilken karaktär man ska ha även om man inte spelar. Det är Linus Nilsson, Johan Långström och Lucas Olander. Materialare Haapala vill även meddela att det här var en typisk materialarseger….

Björklöven spelar nästa match mot Timrå på lördag 16.00 i A3 Arena.

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2019 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB