Svenska Spel

Inför matchen mot Almtuna

Publicerad: 2018-03-12 12:00

Bortamatch ikväll när Almtuna väntar i omgång 2 av Svenska Spel Trophy

Efter den magiska vändningen mot Pantern i lördags och den fjärde raka segern väntar ikväll ny match. Kvällens motståndare Almtuna fick med sig två poäng in i slutspelsserien och man tog en ytterligare poäng i inledningsomgången då man förlorade efter förlängning borta mot AIK. Båda lagen står således på tre poäng inför kvällens match.

Björklöven och Almtuna möttes fyra gånger under grundserien och Björklöven vann där tre av de fyra mötena. Hemma i Umeå blev det förlust 2-4, trots stort skottövertag för Björklöven, och en seger efter förlängning då Jacob Peterson avgjorde. I Uppsala blev det en övertidsseger (avgörande mål av Axel Ottosson) och en seger med 4-0.

Almtuna, som slutade fyra i grundserien två poäng före Björklöven, tog 42 poäng på hemmais (tionde bästa hemmalag i serien). Björklövens bortafacit visade 31 poäng och en tionde plats i HockeyAllsvenskan.

Axel Ottosson, som vann den interna poängligan i grundserien, noterades för ett mål i mötet med Pantern. Cody Murphy, med ett färskt nytt kontrakt i bagaget, gjorde avgörande målet och fick även en assistpoäng på 2-4 not Pantern. Roope Talajas fina poängform från slutet av grundserien verkar hålla i sig och det blev ett nytt mål senast.

I grundserien var det Victor Rollin-Carlsson som gjorde flest poäng i Almtuna. 34 poäng blev det totalt. Rollin-Carlsson gjorde även mål mot AIK. Viktor Hertzberg, som anslöt under säsongen, följde poängen bakom. Hertzbergs 33 poäng gjordes på bara 34 matcher. Hertzberg noterades för en assistpoäng i matchen mot AIK.  I Almtuna återfinns också två bekanta ansikten i Lucas Sandström och William Quist.

Björklövens tekningsspecialist och senast också målskytt Filip Riska ser fram mot mötet med Almtuna.

- Det är ett bra lag. Alla vet att alla lag i den här serien är bra. Vi har inte koncentrerat oss så mycket på motståndarna utan mer på vårt eget spel. Speciellt försvarsspelet, att vi ska få igång det lite bättre, sa Riska igår inför matchen mot Almtuna.

 Hela intervjun med Riska hittar du här.

Björklövens tränare Joakim Fagervall är laddad inför mötet med Almtuna.

- Vi såg till att käka bra efter matchen igår och hade en träning nu under förmiddagen innan avfärden går mot Almtunamatchen under eftermiddagen, sa Fagervall i sin inför matchen intervju igår innan avfärden mot Uppsala.

En förändring matchtruppen då Filip Westerlund utgick senast och han ersätts i truppen av Niklas Pavel.

Laget släpps senare under dagen.

Hela intervjun med Fagervall kan du läsa här.

Nedsläpp ikväll i Gränbyhallen klockan 19.00.

Kan du inte se matchen på plats kan du teckna abonnemang och följa matchen via Cmore. Köp ditt abonnemang här så stödjer du Björklöven.

Biljetter till nästa hemmamatch mot Oskarshamn som spelas på onsdag, liksom biljetter till avslutningen hemma mot AIK på söndag, hittar du här.

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB