Svenska Spel

Inför matchen mot Tingsryd

Publicerad: 2018-01-12 12:00

Ikväll väntar match i A3 Arena då Tingsryd är på besök

Björklöven kommmer till kvällens match med en stabil seger med 4-0 i Uppsala mot Almtuna i bagaget. Emil Norberg fick en puck med sig hem som bevis på det första målet i HockeyAllsvenskan. Austin Farley stod för den läckra framspelningen. Jakob Stenqvist och Axel Ottosson hittade rätt varsin gång i powerplay och Ottosson gjorde även ett mål i spel med lika många spelare på isen.

I och med segern tog sig Björklöven upp på en sjätte plats i den extremt jämna mittendelen av tabellen. På hemmais har det hittills blivit 28 poäng på 15 spelande matcher. Axel Ottossons två mål senast tog honom upp i ledning i den interna poängligan. Totalt har det blivit 27 poäng (10+17) så här långt för 21-åringen.  Austin Farley följer med 26 poäng (13+13). Adam Werner noterade sin andra nolla för säsongen senast.

Kvällens motståndare Tingsryd besegrade senast Leksand på hemmais efter förlängning. Segerskytt Jacob Dahlström. I senaste bortamatchen ”nollade” man BIK Karlskoga och vann med 2-0. Mathieu Tousignat är intern poängligaledare med 22 poäng (12+10). Kim Tallberg följer med 15 poäng (9+6). Tingsryd ligger tia tre poäng bakom Björklöven på den sjätte platsen. 24 av Tingsryds totalt 48 poäng har hämtats på bortaplan.

Nesläpp i A3 Arena klockan 19.00. Biljetter hittar du som vanligt här. Passa även på att köpa biljetter till nästa hemmamatch som spelas på måndag mot IK Pantern.

Kan du inte se matcherna på plats kan du teckna abonnemang och följa matchen via Cmore. Köp ditt abonnemang här så stödjer du Björklöven.

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB