Svenska Spel

Inör matchen mot Skellefteå

Publicerad: 2018-02-10 08:20

Björklövens damlag spelar derby mot Skellefteå i DamEttan med nedsläpp klockan 12.30 i A3 Arena idag

I jakten på en kvalplats till SDHL spelas idag en mycket viktig match när det väntar derby mot Skellefteå på hemmais. I en haltande tabell leder Skellefteå åtta poäng före Björklöven på den tredje platsen. Skellefteå har tre matcher mer spelade än Björklöven. Vinnaren av fyrlagsserien får kvala för en plats i SDHL nästa säsong. Tvåan Modo och fyran Luleå får inte kvala uppåt då deras förstalag redan spelar i SDHL. Dagens derby är det femte i serien för säsongen och det har blivit två segrar var för lagen.

I Björklöven finns tre nyförvärv på isen. Skadeläget har gjort att man lånat in tre spelare från Luleå. Nathalie Lidman och Lisa Berglund lånas resten av säsongen och Emma Eriksson resten av grundserien.

Sportchef Tom Heikka är nöjd med tillskotten.

- Vi har slagläge under avslutningen av serien i jakten på en playoffplats men har samtidigt några långtidsskador. Därför behöver vi förstärka laget och vi är otroligt glada över att kunna ta in tre stycken spelare från Luleå, kommenterade Heikka de nya spelarna.

Nathalie Lidman ser fram mot sin tid i Björklöven.

- Jag hoppas kunna bidra med mina kunskaper till laget och jag kommer kämpa och ge allt.

Lina Hedlund är bästa poängplockare i Björklöven med 14 poäng (11+3). Hedlund har med sina elva mål gjort flest mål i serien. Ottilia Classon följer i interna poängligan med nio poäng (3+6). I Skellefteå är det Emelie Jönsson som gjort flest poäng med 20 (8+12) vilket också är bäst i DamEttan Norra. Henriette Sletbak är både tvåa i Skellefteås interna poängliga och i hela DamEttan Norras poängliga med 18 poäng (6+12).

Nedsläpp idag kl 12.30 i A3 Arena. Biljetter till matchen köper du här.

 
Henrik Lundh
 

Copyright © 2015-2019 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB