Svenska Spel

Effektivt Hästen sänkte Löven

Publicerad: 2017-02-15 21:52

Björklöven föll mot Vita Hästen med 2-4 efter att bortalaget gjort tre mål i numerärt överläge och där båda lagen missade varsin straff, i en jämn och tät match. 

Matchen började med mycket kamp och vilja från båda lagen, men även lite slarvigt och det var mycket spel vid sarghörnen. Fem minuter in i perioden fick Björklöven chansen i spel fem mot fyra. Något ordnat spel blev det inte, men ett par halvfarliga skott fick man till. Fyra minuter senare fick man ett nytt powerplay, vilket blev bra mycket farligare. Större delen av de två minuterna spenderades i anfallszonen, där Stefan Andersson var närmast att spräcka målnollan med ett rungande direktskott i ribban. Även Ottosson var nära när han bröt in på mål och Messy var en hårsmån från att kunna slå in returen.
 
Vita Hästen skulle däremot senare visa upp ett dödligt effektivt numerärt överläge. Men dessförinnan hade Mattias Kalin fått chansen att lägga en straff efter att Pukka tappat pucken i egen zon och rivit ner motståndaren. Men Linus Fernström räddade skottet. Med fem minuter kvar av perioden fick Vita Hästen sitt första powerplay och det tog drygt en minut innan Reddick fick skottläge i slottet och placerade in ledningspucken. En och en halv minut senare åkte hemmalaget på en ny utvisning och då small det igen. Ett skott från blå styrdes på vägen och returen kunde slås in av Mattias Kalin. Men perioden var inte över för Björklöven, som jobbade sig fast i anfallszonen. Och tillsist kom ett skott utifrån som Jesper Thörnberg på något sätt lyckades styra in till 1-2, i sitt första byte i matchen, med blott elva sekunder kvar av perioden.
 
Björklöven öppnade den andra perioden klart bäst och tryckte tillbaka Vita Hästen ordentligt de inledande minuterna, något som tvingade gästerna att ta en timeout redan efter sex minuters spel. Men den gav också direkt effekt. Minuten senare fastnade Björklöven i egen zon och tappade bort målkungen Marcus Ericsson som fick pucken fri i slottet och distinkt satte dit den i Fernströms vänstra kryss. Tre minuter senare fick Vita Hästen en ny chans i numerärt överläge, men den här gången åstadkom de ingenting alls och hemmalaget kunde spela av tiden på ett väldigt bra sätt. Sedan jobbade hemmalaget sig in i matchen igen och var nära flera gånger men utan få in pucken.
 
Björklöven öppnade tredje perioden fartfyllt och den höga pressen gav tidigt resultat när Thörnberg fick pucken till skänks och kom fri, men blev fälld och domaren visade för straff - matchens andra. Tobias Hage blev det som lade straffen, men det rappa handledsskottet tog på målvakten Pontus Sjögrens klubbskaft. Istället åkte Björklöven på en ny utvisning minuten senare och då var bortalaget återigen väldigt effektiva. Tobias Liljendahl tryckte in en retur, och 1-4 på tavlan. 
 
Axel Ottosson skänkte dock hemmapubliken hopp när han trampade runt målet med bra fart och lyckades få in pucken bakom Sjögren i bortamålet. Detta med dryga tolv minuter kvar av tredje perioden. Men sedan hade hemmalaget svårt att skapa de riktigt heta målchanserna, mycket för att bortalaget spelade disciplinerat och bara bevakade sin ledning. 
 
Med tre minuter kvar fick Björklöven chansen i fem mot fyra, vilket sedan blev sex mot fyra när man tog ut målvakten med två minuter kvar, men pucken ville inte in, även om det var nära ett par gånger. 2-4 slutade matchen. 
 
Men redan på fredag är det ny match då det väntas derby mot Modo, i Örnsköldsvik. 
 
Matchfakta
IF Björklöven - HC Vita Hästen 2-4 (1-2,0-1,1-1)
 
Skott: 35-16 (9-10,13-1,13-5)
 
Publik: 3553
 
Johan Marklund
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB