Svenska Spel

”Jag gav upp efter halva och storgrät”

Publicerad: 2016-11-21 12:00

Elin Nilsson har de senaste 2 åren dragits med en skada i benen. Men för två månader sedan opererades hon, och nu är hon på väg tillbaka.

Hon började spela fotboll vid femårs ålder, men fick inför säsongen förra året lägga skorna på hyllan. Det gick inte längre att springa, det gjorde för ont. Istället kunde hon fortsätta att åka skridskor och spela hockey. Efter tag började även det att göra ont, hon hade fått kronisk benhinneinflammation. I september i år blev hon därför opererad och har sedan dess kört rehab med massor av rörlighetsövningar. För två veckor sedan fick hon börja träna på riktigt och nu siktar hon på att vara tillbaka tills nästa match.

Det är nio år sedan Elin började spela för löven. Det var en kompis i hennes klass som började med hockey, och då ville även hon testa på.

- Jag ville prova på, så jag åkte till en träning, hoppade av den efter halva tiden och storgrät. Jag tyckte jag var så dålig i jämfört med alla andra, säger Elin och skrattar.

Men Elins föräldrar var envisa och peppade henne till att gå på minst 5 träningar, och efter det blev hon fast.

- Första träningen var vi alla tillsammans, men till den andra fick vi nybörjare vara i en egen grupp och träna på skridskoteknik. Då kom jag in i det ganska snabbt och det blev roligare, säger Elin.

Det som är kul med hockey, enligt Elin är att det går undan. Att man får åka snabbt och verkligen ta ut sig till max. Även stämningen i laget är något som bidragit till att hon fortsatt med hockey. Hon hoppas på att kunna vara tillbaka så snart som möjligt och vill då helst spela center.

- Jag tycket att jag har rätt bra spelförståelse, och är duktig på att styra spelet och bygga upp anfall, så center vore kul, berättar Elin.

Hon flyttade med sin familj från Ersmark till Haga för två år sedan och tog studenten i somras. Just nu jobbar hon som vikarie på flera olika förskolor. Något som hon tycker är riktigt kul, samtidigt som det funkar väldigt bra ihop med hockeyn, då dagarna inte är så långa. Får hon tid över, ja då tittar hon gärna på serier, samt umgås med pojkvännen eller kompisar.

 

 
Jenny Kejerhag
 

Copyright © 2015-2018 IF Björklöven

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB